ua en ru

Помер американський письменник-фантаст Гаррі Гаррісон

Помер письменник Гаррі Гаррісон, автор декількох десятків книг, якими зачитувалися любителі фантастики з усього світу. Смерть письменника підтвердив вебмастер його офіційного сайту Майкл Керролл, який розмістив на місці сторінки портрет письменника. Гаррісону було 87 років.

Серед найбільш відомих творінь Гаррісона - цикл книг "Світ смерті" (Deathworld), "Захід Едему", "Пацюки з нержавіючої сталі".

Гаррісон народився в 1925 р. в американському штаті Коннектикут. Почавши кар'єру оформлювачем коміксів, він перейшов на гумористичні оповідання, а потім переключився на фантастику, яка принесла йому всесвітню популярність. Перу автора належить велика кількість як оповідань, так і романів, виданих у різних країнах світу.

Цікаво, що більшу частину життя Гаррісон прожив в США, але на старості років виїхав в Ірландію, назвавши Америку "фашистською державою".

Гаррісон - володар численних нагород в області фантастики. Крім цього він є засновником "Всесвітньої наукової фантастики" - організації, що об'єднує письменників цього жанру по всьому світу.

Нагадаємо, 10 серпня в США помер Мел Стюарт, режисер фільму "Віллі Вонка і шоколадна фабрика". Він помер від раку у віці 83 років.