ua en ru

Скільки служать пральні машини

Скільки служать пральні машини

Пральна машина — це незамінна помічниця, яка позбавляє від необхідності прати вручну і економить час на веденні домашнього господарства. Надійний виробник, оптимальний набір програм прання, низьке енергоспоживання — ключові параметри вибору, які висувають потенційні покупці. При цьому, власники хочуть, щоб пральна машина працювала як можна довше. Який термін служби техніки? Які фактори впливають на передчасний знос? Якому виробнику віддати перевагу? Деталі — у сьогоднішньому матеріалі.

На який термін розрахована пральна машина?

Середня «тривалість життя» пральної машини становить від 10 до 15 років при помірних умовах експлуатації. Як правило, двигун сучасної машинки автомат може витримати приблизно 3,5 тис. прань. На практиці ж, деякі моделі ламаються, не відслуживши і 5 років. Проте при правильному догляді і дотриманні рекомендацій по установці і роботі з технікою прилад може пропрацювати довше.

За словами столичних фахівців сервісних центрів, довше за інших працюють автоматичні пральні машини, які виготовлені за європейськими технологіями.

Від чого залежить тривалість терміну роботи?

Надійність техніки залежить від умов експлуатації, якості матеріалів і збірки.

Природний знос деталей — основна причина поломки. Майстри також відзначають, що найчастіше виходять з ладу нагрівальні елементи і насосні системи — на них припадає найбільше навантаження. Ламаються також електронні блоки управління. Поломка може бути спровокована різким стрибком напруги у електромережі.

Довгострокова служба залежить від того, як користувач буде навантажувати машинку, а також від якості води і засобів для прання. Не рекомендується включати прилад кілька разів поспіль. Техніці необхідно давати «відпочити». Запускати черговий цикл прання можна мінімум через годину, після того, як машинка попрала.

5 надійних виробників пральних машин

За словами експертів, термін експлуатації техніки безпосередньо пов'язаний з виробником. Які пристрої прийнято вважати найбільш надійними?

  • Miele. Німецький виробник спеціалізується на створенні пральних машин преміум-класу. При цьому техніка служить до 20 років, а за належних умов експлуатації — до 30 років.

  • Siemens. Пристрої розраховані на термін служби від 10 до 16 років.

  • Bosch. Виділяються стильним сучасним дизайном. В середньому працюють до 16 років.

  • LG. Якісні та надійні пральні машини LG. Вони мають термін експлуатації 8-10 років.

  • Samsung. Як правило, прилади працюють справно до 8 років.

Профілактичні заходи

Продовжити термін служби пральної машини абсолютно реально. Ми підготували 5 простих правил, які допоможуть запобігти вихід з ладу:

  1. Давайте техніці відпочивати. Робіть перерву між циклами мінімум на 60 хвилин.

  2. Залишайте дверцята і контейнер для прального засобу відкритими після прання. Так машина просохне всередині і не буде неприємного запаху.

  3. Регулярно мийте лоток для миючого засобу. При його засміченні прилад може вийти з ладу. Контейнер легко виймається й миється.

  4. Гумові шланги краще замінити на шланги з палітуркою з ниток нержавіючої сталі. Всередині може утворюватися наліт — головна причина неприємного запаху. До того такі шланги зі сталевими нитками довговічні і надійні.

  5. Час від часу очищайте фільтр дренажного насоса. Як це правильно зробити, зазначено в інструкції.

Пральна машина — незамінна річ в побуті. Тому відповідально підходите до вибору пристрою. Звертайте увагу на технічні характеристики, опис виробника та відгуки реальних користувачів.