ua en ru

СКМ і "Інтерайп" напевно проведуть IPO в 2011 р., - експерт.

IPO СКМ та «Інтерпайп» пройдуть якщо не наприкінці поточного року, то наступного - точно. Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав гендиректор інвесткомпанії BG Capital Нік Піацца.
"Багато компаній, які планували IPO до кризи, технічно і зараз готові до розміщення. Всі необхідні підготовчі етапи вже пройдені. Вони просто чекають слушного моменту, чекають більш прийнятної капіталізації компанії ", - сказав Н.Піацца.
Він також відзначив, що в 2010 р. на IPO вийдуть, швидше за все, українські сільськогосподарські компанії, компанії харчової промисловості та компанії, які займаються видобутком корисних копалин. При цьому ключовими майданчиками для розміщення залишаться Варшавська та Лондонська фондові біржі.
СКМ ( "Систем Кепітал Менеджмент") належить народному депутату від Партії регіонів Рінату Ахметову. Найбільша фінансово-промислова група України. Також володіє і управляє компаніями в країнах Євросоюзу. Діяльність сконцентрована в чотирьох основних сферах: металургія й видобуток вугілля, виробництво електроенергії; банківська справа і страхування; телекомунікації. 2008 р. компанія закінчила з консолідованим прибутком до оподаткування у розмірі 3 млрд дол
"Інтерпайп" належить меценату і медіамагнату (телеканали ICTV, СТБ, "Новий канал", газета "Факти і коментарі") Віктору Пінчуку, зятю колишнього Президента України Леоніда Кучми. До початку світової фінансової кризи - четверта у світі за рівнем потужностей трубна компанія, третя - з виробництва та постачання залізничних коліс, найбільший світовий постачальник силікомарганцю. Чистий прибуток за 2007 р. - 255,574 млн дол.