ua en ru

Скандал у Чернігові: Корбан звинувачує міліцію у бездіяльності, Березенко заявляє про інсинуації

Скандал у Чернігові: Корбан звинувачує міліцію у бездіяльності, Березенко заявляє про інсинуації Фото: автомобіль, який блокували в Чернігові люди Корбана

Корбан і Березенко прокоментували ситуацію в Чернігові

Головні кандидати на виборах народного депутата на окрузі №205 у Чернігові Геннадій Корбан і Сергій Березенко прокоментували нічний скандал. Свої коментарі обидва кандидати висловили РБК-Україна.

"Машину пана Березенко, де перебували бандити зі зброєю, грошима і соціальними договорами від імені Березенко. І ці гроші роздавали людям. І вчора вся громадськість Чернігова була свідком цього кошмару, а міліція і всі інші нічого не робили, отмораживались всю ніч. Прокурор не приїхав, СБУ не приїхала, ніхто не приїхав",- заявив Корбан.

Він пообіцяв привернути увагу міжнародної громадськості до цих подій.

"Там зараз займаються. Я викликаю депутатів. Я приверну увагу міжнародної громадськості до цього свавілля і до цього лицемірства, яке Порошенко декларує по телевізору, а насправді в країні Бог знає що, ще гірше, ніж за Януковича",- заявив Корбан.

У свою чергу Березенко назвав нічна пригода в Чернігові "атакою на нього" з метою скомпрометувати.

"Будь-які фантазії та інсинуації цього кандидата я не можу коментувати, тому що вони перетворили сьогодні мій місто в смітник. З ранку до вечора лунають пайки, повністю знищене моральне ведення виборів. Я так розумію, що це чергова атака на мене для того, щоб скомпрометувати. Я на ці речі не реагую. Є в нього докази причетності до роботи мого штабу якихось людей, яких хтось затримував - ні. Це все слова і домисли і красиво побудована PR-кампанія. Тому тут нема чого коментувати. Я готовий привести в штаб, показати, як ми працюємо",- заявив Березенко.

Нагадаємо, сьогодні вночі у Чернігові люди Корбана заблокували машину, в якій нібито знаходилися люди передвиборного штабу Березенко. Корбан стверджував, що в автомобілі знаходяться докази підкупу виборців з боку його конкурента. Зазначимо, як передавали ЗМІ, люди в машині почали знищувати якісь папери. Машина була заблокована кілька годин, біля неї зібралося близько 300 людини, підтримують обох кандидатів. Пізніше на місце прибули правоохоронці, людей та автомобіля повезли в міський відділ міліції, машину опечатали. У свою чергу Березенко заявив, що не має відношення до цього автомобіля і звинуватив Корбана в провокаціях. В БПП, від якого балотується Березенко, в зв'язку з подіями в Чернігові заявили про "другому Мукачево"

Зазначимо, екс-віце-губернатор Дніпропетровської області, голова партії "Укроп" Геннадій Корбан і глава Держуправсправами Сергій Березенко є ключовими кандидатами на виборах в окрузі №205.