ua en ru

Слідком РФ назвав причину вбивства російських журналістів в ЦАР

Слідком РФ назвав причину вбивства російських журналістів в ЦАР Ілюстративне фото: (gettyimages.co.uk)

Їх вбили з метою грабежу

Російські журналісти Орхан Джемаль, Олександр Расторгуєв і Кирило Радченко були вбиті в Центральноафриканській республіці (ЦАР) з метою грабежу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника голови Слідчого комітету Росії Ігоря Краснова в росСМИ.

    За його словами, в ЦАР машина з журналістами була зупинена "групою невідомих темношкірих озброєних людей, які вимагали від них вийти і віддати наявні речі, фото - і відеоапаратуру". Після відмови це зробити росіян вбили, стверджує заступник голови СК.

    Він розповів, що російські слідчі і криміналісти приїжджали в ЦАР, де з їх участю був допитаний водій автомобіля, а також були оглянуті особисті речі загиблих журналістів.

    "Встановлені обставини нападу вказують на вчинення вбивства з метою пограбування жителями ЦАР або сусідніх країн, які систематично займаються скоєнням тяжких злочинів у цьому регіоні", - сказав Краснов.

    Нагадаємо, мер центральноафриканского міста Сибю Анрі Дэпеле, в околицях якого вбили трьох росіян, розповів подробиці події.