ua en ru

СК Ради з розслідування загибелі Сашка Білого підготує проміжний звіт про свою роботу 24 квітня

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування загибелі активіста руху "Правий сектор" Олександра Музичка на прізвисько Сашко Білий підготує проміжний звіт про свою роботу 24 квітня.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування загибелі активіста руху "Правий сектор" Олександра Музичка на прізвисько Сашко Білий підготує проміжний звіт про свою роботу 24 квітня. Таке рішення прийнято сьогодні в ході засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

Разом з цим комісія на своєму засіданні прийняла рішення витребувати у Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ України зміст телефонних розмов народного депутата Геннадія Москаля та Олександра Музичка з початку поточного року, якщо такі розмови були. Таке звернення пов'язане з тим, що Москаль має інформацію про затримання Музичко.

Крім цього, комісія прийняла рішення звернутися до теоретиків в галузі права за кримінально-правовою оцінкою щодо можливих перевищень повноважень правоохоронцями під час затримання Музичко.

Нагадаємо, Музичко на прізвисько Сашко Білий помер від вогнепального поранення під час затримання міліцією в ніч на 25 березня. Раніше проти Музичко були порушені справи за хуліганство та погроз насильством щодо працівника правоохоронного органу. "Правий сектор" звинувачує міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в умисній ліквідації Музичко.

Рада створила ТСК щодо розслідування загибелі Музичко 28 березня.