ua en ru

Ситуація у зоні АТО минулої доби ускладнилась, 4 військових поранено

Ситуація у зоні АТО минулої доби ускладнилась, 4 військових поранено Фото: обстріли в зоні АТО

Російсько-терористичні війська 61 раз відкривали вогонь по позиціях ЗСУ

Протягом минулої доби, 13 травня 2017 року, в зоні антитерористичної операції на Донбасі загалом зафіксовано 61 обстріл із боку підтримуваних Росією бойовиків, поранення отримали четверо українських військовослужбовців. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"Ситуація у зоні проведення АТО впродовж минулої доби ускладнилась. Російсько-терористичні війська 61 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України вздовж усієї лінії розмежування", - йдеться в ранковому зведенні штабу.

За даними відомства, протягом минулої доби терористи активно застосовували 122 мм артилерію, 120 міліметрові і 82 мм міномети, БМП і танки на всіх трьох напрямах (Донецькому, Приморському і Луганському), а на одному з них ще й РСЗО БМ-21 "Град".

"Унаслідок обстрілів впродовж минулої доби четверо військовослужбовців ЗС України отримали поранення", - констатували в прес-центрі штабу АТО.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 14 травня 2017 року: Ситуація у зоні проведення АТ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 13 травня 2017 р.

Там також повідомили, що підрозділи сил АТО "давали гідну відсіч ворогу та залишають за собою право негайно відкривати вогонь для придушення вогневих засобів противника, заради збереження життя та здоров'я українських воїнів й місцевих жителів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі ввечері 13 травня 2017 року з важкої артилерії обстріляли житлові квартали міста Авдіївка Донецької області, внаслідок чого загинуло щонайменше четверо мирних жителів, ще одна особа отримала важкі поранення.