ua en ru

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою, - штаб

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою, - штаб Фото: бойовики

Бойовики продовжують активно обстрілювати позиції сил АТО на Донеччині та в районах Маріуполя

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі залишається напруженою. Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"12 серпня, ситуація в зоні залишається напруженною. Противник і надалі продовжує активно обстрілювати позиції сил АТО на Донеччині і в районах Маріуполя.

Так близько 1 ночі найманці з "Градів" вели вогонь по позиціях українських військ у Водяному, Опитному, Пісках, Новоселівці. А з опівночі і до 18 години вечора під мінометним вогнем злочинців опинилися Красногорівка і Мар'їнка.
Поблизу Маріуполя, сьогодні, окупанти двічі зі 120-міліметрових мінометів і артилерії калібру 122 міліметри били по наших опорних пунктах у Старогнатівці. А близько 14 години, по цьому ж селищу, працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри. Також, грубо порушуючи Мінські угоди, о 3.50 злочинці застосували "Гради" в районі селища Богданівка.

На Артемівському напрямку, близько 3 ночі відбулося бойове зіткнення наших військ з ДРГ противника. 8 бойовиків, з використанням стрілецької зброї, вступили у бій з бійцями АТО на спостережному пункті. В результаті професійних дій наших солдатів ворог відступив", - йдеться в повідомленні.

12 серпня, ситуація в зоні залишається напруженною. Противник і надалі продовжує активно обстрілювати позиції сил АТО на...

Posted by Прес-центр АТО on 12 августа 2015 г.

Також у штабі повідомляють, що на тимчасово непідконтрольній Україні території постійно зростає невдоволення місцевого населення діями окупантів. Поповнювати лави злочинного війська дорослі чоловіки категорично відмовляються. Розуміючи це, ватажки ДНР створили "Молодіжну Добровільну Дружину". За допомогою молоді, бандити планують збирати оперативну інформацію, розганяти стихійні зібрання та арештовувати.

Нагадаємо, у зоні АТО за добу загинув 1 військовий, ще 3 поранено.