ua en ru

Ситуація в зоні АТО на Луганському напрямку під контролем, - АПУ

Ситуація в зоні АТО на Луганському напрямку під контролем, - АПУ Фото: Олександр Мотузяник

В районі Горлівки триває відносне затишшя

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Луганському напрямку є контрольованою. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора бойовики активізувалися тут в районі Щастя і Станиці Луганської, намагаючись дошкуляти нашим підрозділам, які дислокуються на лівому березі р. Сіверський Донець. Також кілька епізодів порушення режиму тиші зафіксовано на півночі від Первомайська, мова йде про смт Донецький і сел. Золоте", - повідомив Мотузяник.

На Донецькому напрямку, за його словами, не припиняються перестрілки і мінометні обстріли українських позицій у районі сел. Луганське.

"Тут також вчора було відбито напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи. Враховуючи стратегічне значення Світлодарської агломерації та місцевої ТЕС, противник намагається знайти слабкі місця в нашій обороні, як з південного, так і зі східного напрямів. В районі Горлівки триває відносне затишшя", - зазначив спікер АПУ.

При цьому зафіксовано тільки кілька незначних збройних провокацій і кілька мінометних обстрілів - це сталося в районі смт Новгородське, де знаходиться залізнична станція Фенольна. "Водночас, за оперативною інформацією, бойовики тут проводять ротацію для посилення своїх підрозділів у районі Горлівської агломерації", - розповів Мотузяник.

З його слів, на захід від Донецька епіцентром бойових дій вчора була Мар'їнка, де перестрілки тривали практично весь день. При цьому ситуація в районі аеропорту залишається незмінно стабільною і контрольованою з боку сил АТО.

"На Маріупольському напрямку зафіксовано неодноразове застосування важкого озброєння з боку незаконних збройних формувань. Зокрема, стався потужний мінометний і артилерійський обстріл наших позицій в районі Гранітного і Новогригорівки. У темний час доби противник здійснив ряд збройних провокацій під Павлополем з використанням великокаліберних мінометів і танків. У районі Широкиного фронт залишається стабільним. Тут зараз відбувається інженерна розвідка зруйнованого селища, після завершення якої почнеться розмінування цього населеного пункту", - додав Мотузяник.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу загинули 2 військових, 10 поранені.