ua en ru

Ситуація на валютному ринку України залишається сприятливою, - Смолій

Ситуація на валютному ринку України залишається сприятливою, - Смолій Фото: Лія Буизис і Яків Смолій (НБУ)

Завдяки цьому НБУ зміг купити 1,2 млрд доларів для поповнення резервів, не чинячи тиску на курс гривні

Ситуація на валютному ринку залишається сприятливою. Про це заявив глава Національного банку України (НБУ) Яків Смолій під час зустрічі з директором міжнародного офісу (регіон Європи і Євразії) Держказначейства США Лією Бузис, повідомляє прес-служба регулятора.

"Зміцнення курсу гривні, яке спостерігається з січня, свідчить, що на ринку домінують сприятливі фактори, під впливом яких з січня на міжбанківському ринку зростала пропозиція валюти з боку клієнтів при зниженні попиту на неї", - зазначив Смолій.

Він пояснив, що таке співвідношення попиту і пропозиції обумовлено високою пропозицією валюти з боку експортерів завдяки збереженню високих цін на метали, руди, зернові. Таким чином, при наявності надлишкової пропозиції валюти Національний банк зміг здійснити чисту купівлю валюти на 1,2 млрд доларів з початку року і поповнити міжнародні резерви без тиску на курс гривні.

У ході зустрічі сторони обговорили макроекономічну ситуацію в Україні та перспективи продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

#meetings Голова НБУ Яків Смолій зустрівся учора з директором міжнародного офісу (регіон Європи та Євразії)...

Опубліковано Національний банк України 22 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше в матеріалі РБК-Україна пояснювалося, чому курс гривні зміцнився і що чекає валютний ринок до літа.