ua en ru

Ситуація в Україні: останні події 15.04.2014

Ситуація в Україні: останні події онлайн трансляція (стрім) зараз у прямому ефірі Луганськ, Донецьк, Горлівка, Слов'янськ, Харків. У Слов'янську Донецької області 12-14 квітня проросійськи налаштовані активісти захопили будівлі міськради та міліції. Вони виступають проти дій нинішньої влади України.

Ситуація в Україні: останні події. У Слов'янську Донецької області 12-14 квітня проросійськи налаштовані активісти захопили будівлі міськради і міліції. Вони виступають проти дій нинішньої влади України і вимагають проведення референдуму щодо зміни устрою України.

22:08. У Сєвєродонецьку і Лисичанську (Луганська область) міліція і місцеві жителі організували спільне патрулювання для боротьби із сепаратизмом. Про це у Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

21:36. Лідери донецьких сепаратистів демонструють готовність до переговорів з офіційним Києвом після звільнення українськими військовослужбовцями аеродрому у Краматорську (Донецька область). Про це у Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

21:24. До м. Слов'янськ Донецької області протягом вівторка, 15 квітня, прибуло 2 КамАЗи з невідомими озброєними бойовиками. Про це в ефірі "Громадського ТБ" заявила міський голова Слов'янська Неля Штепа.

20:39. Напад на військову частину у Краматорську (Донецька область) здійснювала диверсійна група. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України. Для відбиття нападу були здійснені попереджувальні постріли. Для наведення порядку за периметром військової частини залучалися військовослужбовці та армійська техніка. Жертв і поранених з боку військовослужбовців немає.

19:40. Аеродром у Краматорську (Донецька область) був звільнений від сил сепаратистів без втрат. Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський, передає кореспондент РБК-Україна. За словами Речинського, істотну роль в операції зіграли бійці підрозділу "Омега".

18:04. Екстремісти спробували захопити аеродром поблизу Слов'янська. Про це у Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

16:03. Міністерство оборони Росії призупинило передачу Україні військової техніки із Криму. Про це заявив заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов.

15:25. Міністерство внутрішніх справ України створює спецбатальйони "Харків" і "Слобожанщина" для охорони громадського порядку. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Харківській області.

13:41. У Слов'янську невідомі особи встановили 7 блокпостів. У місті до цього часу залишаються захопленими будівлі міського відділу міліції та міського відділу Служби безпеки.

11:58. У містах Донецької області, а саме в Маріуполі, Макіївці і Єнакієве, вдалося зняти напругу, досягнувши домовленостей з протестувальниками.

11:00. Згідно з повідомленням Донецької облдержадміністрації, штаб "Донецької народної республіки" знаходиться в приміщенні ДонОДА.

Напруженою залишається ситуація в Слов'янську. Міський голова Неля Штепа провела нараду в місцевому Будинку культури, однак працівники виконкому не можуть виконувати свої обов'язки.

У Горлівці залишаються захопленими будівлі виконкому міськради та міліції. Працівники виконкому не можуть виконувати свої обов'язки, хоча загарбники зайняли тільки 1 поверх.

У Краматорську будівля виконкому включена протестувальниками, які не перешкоджають роботі працівників. Міський голова проводить зустріч з мітингувальниками.

Фотогалерея: Початок антитерористичної операції на півночі Донецької області

10:21. В ході засідання парламенту, Спікер Олександр Турчинов заявив, що сьогодні на півночі Донецької обл. почалася антитерористична операція. За його словами, мета цієї операції - зупинити терор, злочинність і спроби розірвати на шматки Україну.

10:08. Під Верховною Радою більше 100 осіб протестують проти загрози втрати територіальної цілісності України. Під стіни парламенту прийшли також представники Автомайдану, які звинувачують владу та силові структури в бездіяльності в південно-східній Україні.

09:25. За повідомленням групи "Інформаційне опір", в Донецькій області почав реалізовуватися план проведення антитерористичної операції.

Ситуація в Україні: останні події 15.04.2014

Ситуація в Україні: останні події 15.04.2014

Фото: "Новости Донбасса"

08:09. В с. Андріївка Слов'янського району Донецької області 15 квітня в приміщенні сільської ради виникла пожежа.

Фотогалерея: Пікет телеканалу ICTV

Сьогодні вночі активісти пікетували телеканал ICTV в очікуванні виходу кандидата в Президенти України Олега Царьова.