ua en ru

Ситуація в Україні може справити негативний вплив на економіку Росії, - ЦБ РФ

Центробанк Російської Федерації назвав одним з основних ризиків для реалізації цілей щодо інфляції невизначеність розвитку ситуації в Україні.

Центробанк Російської Федерації назвав одним з основних ризиків для реалізації цілей щодо інфляції невизначеність розвитку ситуації в Україні. Про це йдеться в доповіді про грошово-кредитну політику Банку Росії за червень 2014 р., розміщеній на сайті фінустанови.

Згідно з документом, до основних ризиків прогнозу слід віднести невизначеність із приводу подальшого розвитку подій в Україні та їх впливу на економіку Росії, включаючи питання про доступ російських компаній на ринки капіталу, а також високу інерційність інфляційних очікувань і можливість погіршення кон'юнктури на ринку продовольства.

"Ризики несприятливого розвитку подій в Україні зберігаються на підвищеному рівні. Зростання зовнішньополітичної невизначеності може призвести до збереження високих обсягів відпливу капіталу з Росії, а поглиблення економічного спаду в Україні - справити негативний вплив на економіку Росії", - наголошується в доповіді.

Також повідомляється, що погіршення очікувань інвесторів може призвести до поглиблення спаду ділової активності та відновлення ослаблення рубля у другій половині 2014 р., але Банк Росії не очікує подальшого погіршення зовнішніх фінансових умов для РФ.