ua en ru

Ситуація в компанії Nemiroff стабілізується

У Nemiroff відновлений директор російського представництва, також перед ДП УВК Nemiroff буде погашений борг за постачання в розмірі 14,7 млн дол.

14 серпня 2013 Міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті РФ задовольнив позовні вимоги ДП «УВК «Nemiroff» і постановив стягнути c ТОВ «Торговий дім Немірофф» (РФ), до недавнього часу контрольованого частиною акціонерів, суму в розмірі 14, 7 млн дол. за поставлену українським підприємством продукцію.

Йдеться про борг за продукцію, відвантажену в 2011 р. компанією ДП «УВК «Nemiroff» на ТОВ «Торговий дім Немірофф» (Росія). Судовий спір стосується того періоду поставок, коли російське представництво було захоплене частиною акціонерів. Тоді на підставі протоколу зборів учасників ТОВ «Торговий дім Немірофф», пізніше визнаного судом нелегітимним, були припинені повноваження гендиректора Григорія Савінова, а на його місце незаконно призначений Володимир Железов. Незважаючи на те, що російське представництво своєму розпорядженні достатню суму для розрахунку з українським постачальником: близько 12 млн дол. на рахунках, 12 млн дол. дебіторської заборгованості, 28 млн дол. - вартість товару на складі, частина акціонерів не погасили заборгованість перед ДП «УВК «Nemiroff». Гроші ТОВ «Торговий дім Немірофф» були виведені з компанії, а пізніше вони з'явилися на рахунках підконтрольної частини акціонерів ТОВ «Немірофф Горілка Рус» (НВР). Їх повернення ДП «УВК «Nemiroff» може серйозно позначитися на виробництві продукції під ТМ Nemiroff в РФ.

Компанія ДП «УВК «Nemiroff» розцінює мають зараз місце спроби банкрутства по відношенню до неї з боку частини акціонерів як реалізацію схеми по незаконній зміні керівництва в період обмеження кіпрського суду. Схоже на те, що крім непогашеної заборгованості за відвантажену продукцію частина акціонерів намагалися довести до банкрутства підприємство за допомогою створеної фізособою в 2012 р. структури «ЛВН Трейдінг». Ця компанія при статутному капіталі в розмірі 120 дол. без згоди компанії ДП «УВК «Nemiroff» спробувала виступити її фінансовим гарантом перед NHL.

Прес-служба компанії Nemiroff звертає увагу на те, рішенням Арбітражного суду Москви від 6 серпня 2013 р. єдиний легітимний генеральний директор ТОВ «Торговий дім Немірофф» Григорій Савінов відновлений на посаді. Таким чином, всі угоди, зроблені після усунення з посади Савінова, є нелегітимними (отримані ліцензії, укладені субліцензійні договору, переуступки прав вимоги, контракти з дистрибуторами і т.п.).

В Україні на законних підставах продовжує виконувати свої службові обов'язки на посаді генерального директора ДП «УВК «Nemiroff» Алла Сигизмундівна Глусь. Перебування її на посаді гендиректора гарантують забезпечувальні заходи суду м. Нікосії (Кіпр), які забороняють акціонерам Nemiroff вчиняти будь спроби щодо зміни організаційної та управлінської структури, включаючи зміни статутних документів, зміну директорів компаній і т.д.

Крім того, 6 серпня 2013 р. в держреєстр внесено інформацію про Олександра Глусь, керівника ТОВ «Управляюча компанія« Немірофф». Нагадаємо, що 9 квітня 2013 р. Вищий господарський суд України визнав незаконним збори учасників ТОВ «Керуюча компанія« Nemiroff »від 26 квітня 2011 р., ініційовані частиною акціонерів компанії. Винесене на зборах рішення про ліквідацію ТОВ «Управляюча компанія« Немірофф» та зміщення її керівника Олександра Глусь із займаної посади визнано нелегітимним.

У зв'язку зі сформованою напруженої інформаційної ситуацією навколо компанії Nemiroff та появам недостовірних маніпулятивних заяв від невстановлених осіб, ДП «УВК« Nemiroff» просить звертатися за роз'ясненнями, коментарями і перевіркою фактів в офіційну прес-службу компанії.