ua en ru

Ситуація з Саакашвілі обговорювалася в ході засідання Ради України та ЄС, - журналіст

Ситуація з Саакашвілі обговорювалася в ході засідання Ради України та ЄС, - журналіст Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Ситуацію з Саакашвілі у ЄС закликають розслідувати справедливо

Ситуація з Михайлом Саакашвілі (лідер "Руху нових сил") обговорювалася в ході засідання Ради України та Європейського союзу. Про це в Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Саакашвілі обговорювали в ході засідання Ради України та ЄС. Євросоюз очікує справедливого ставлення до практики верховенства закону", - зазначив Йозвяк.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко у рамках робочого візиту до Литви заявив, що ситуація з Саакашвілі не варта міжнародної уваги.

"Вона не варта міжнародної уваги. Тому що є конкретні злочини, які були вчинені, і ми повинні забезпечити: перше - прозорість слідства, друге - абсолютну відкритість, неупередженість слідчих органів. Прозорий, ефективний, неупереджений суд. Це те, що ми повинні гарантувати, як незалежна держава", - заявив Порошенко.

Зазначимо, вранці 5 грудня правоохоронці намагалися затримати Саакашвілі, проте їм завадили прихильники політика, які спочатку заблокували машину з затриманим, а потім в результаті зіткнень звільнили Саакашвілі. Після цього він з активістами відправився до будівлі Верховної Ради у наметове містечко. На даний момент його оголосили в розшук. За даними слідства, діяльність Саакашвілі фінансують чиновники часів президентства Віктора Януковича, зокрема, екс-регіонал Сергій Курченко.