ua en ru

Ситуація з Саакашвілі не варта міжнародної уваги, - Порошенко

Ситуація з Саакашвілі не варта міжнародної уваги, - Порошенко Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Порошенко прокоментував ситуацію з Саакашвілі

Ситуація з Михайлом Саакашвілі (лідером "Руху нових сил") не варта міжнародної уваги. Про це заявив президент України Петро Порошенко у рамках робочого візиту до Литви.

"Взагалі, якщо ми оцінюємо ситуацію з Саакашвілі - вона не варта міжнародної уваги. Тому що є конкретні злочини, які були втілені, і ми повинні забезпечити: перше - прозорість слідства, друге - абсолютну відкритість, неупередженість слідчих органів. Прозорий ефективний неупереджений суд. Це те, що ми повинні гарантувати, як незалежна держава", - заявив Порошенко.

Порошенко також зазначив, що якщо хтось порушує закон, він повинен нести відповідальність за це.

"Якщо хтось, хто звинувачується - тікає з-під варти, або порушує закон, або незаконно перетинає кордон - за це повинна бути відповідальність, але вона не повинна бути пов'язана з будь-якою політичною діяльністю тієї чи іншої особи", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що шокований інцидентом, який завершився звільненням Саакашвілі з автомобіля правоохоронців.

"Думав, мене важко здивувати. Але те, що вчора (5 грудня, - ред.) побачила вся країна, приголомшило і шокувало. Спасибі СБУ і ГПУ за професійний захист інтересів держави", - заявляв він.

Зазначимо, вранці 5 грудня правоохоронці намагалися затримати Саакашвілі - вони прийшли додому до політика, який проживає по вулиці Костьольній, але поки силовики намагалися зламати квартиру Саакашвілі, він виліз на дах. В результаті політик був затриманий, його посадили в машину і планували відвезти на допит в СБУ. Разом з тим, діям правоохоронців завадили активісти, які зібралися біля будинку Саакашвілі, вони заблокували рух і в результаті сутичок звільнили політика. Після цього Саакашвілі разом з активістами вирушив до будівлі Верховної Ради, де було встановлено наметове містечко. На даний момент Саакашвілі оголошений в розшук.

За данними правоохоронців, діяльність Саакашвілі фінансують чиновники часів президентства Віктора Януковича, зокрема, екс-регіонал-втікач Сергій Курченко.