ua en ru

ОБСЄ підготує спецзаяву щодо "виборів" на Донбасі, - Геращенко

ОБСЄ підготує спецзаяву щодо "виборів" на Донбасі, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Українська сторона на засіданні ТКГ вимагала від РФ скасувати підготовку "виборів" на окупованому Донбасі

У Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) українська сторона вимагала від Росії скасувати фейкові вибори на окупованому Донбасі. Про це пише РБК-Україна з посиланням на повідомлення в Facebook першого віце-спікера Верховної ради, представника України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірини Геращенко.

За її словами, українська сторона сьогодні на засіданні ТКГ вимагала від РФ скасувати підготовку "виборів" на окупованому Донбасі.

"Українська сторона сьогодні гостро вимагала від РФ і маріонеток Кремля з ОРДЛО негайно відмінити підготовку фейкових, нікчемних "виборів" на окупованому Донбасі. Ми звернулися до спеціального представника головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Італії, посла Мартіна Сайдика, з проханням підготувати спеціальну заяву від головуючої в ОБСЄ країни, де чітко вказати нелегітимність будь-яких виборів на окупованих територіях", - написала Геращенко.

Геращенко зазначила, що ОБСЄ "має чітко заявити, що вибори в Донецьку і Луганську можуть відбуватися виключно за українським законодавством, відповідно до стандартів ОБСЄ, під наглядом незалежних спостерігачів".

"Вимога негайно скасувати псевдовибори піднімали не тільки на ТКГ, але і у всіх робочих групах", - додала вона.

Нагадаємо, за її словами, у Мінську на переговорах в питанні звільнення заручників немає ніякого прогресу. Українська сторона в черговий раз підняла питання підлітків, незаконно затриманих бойовиками в окупованому Донецьку в січні 2016 року.