ua en ru

Ситуація на південному сході України: останні події

У південно-східних областях України знову неспокійно. У ніч на середу, 9 квітня, в епіцентрі подій опинився Луганськ, а точніше - будівля Служби безпеки України, захоплена проросійськими активістами.

У південно-східних областях України знову неспокійно. У ніч на середу, 9 квітня, в епіцентрі подій опинився Луганськ, а точніше - будівля Служби безпеки України, захоплена проросійськими активістами.

20:59. У Харкові 620 осіб були евакуйовані через повідомлення про мінування вокзалу Харків-Пасажирський, яке надійшло сьогодні вдень. Після перевірки приміщень вокзалу та прилеглої території, загальною площею понад 12 тис. кв. м, вибухових пристроїв або вибухових речовин виявлено не було.

19:20. ГПУ заявила про знешкодження організованої злочинної організації в Луганській обл., дії якої були спрямовані на диверсії і дестабілізацію ситуації в Україні.

16:26. СБУ повідомила про викриття та припинення незаконної діяльності агентурної мережі військової розвідки РФ в Херсонській області, яка здійснювала підготовку акцій, спрямованих на підрив обороноздатності України.

15:35. СБУ заявила про запобігання спроби викрадення спецслужбами РФ державних документів в одному зі східних регіонів України.

15:16. В Миколаєві активісти закидали яйцями і облили водою кандидата в Президенти України, нардепа Олега Царьова. Крім того, один з активістів вдарив по обличчю нардепа.

14:54. Фракції "Батьківщина" і "Свобода" не голосуватимуть за законопроект про амністію за захоплення адміністративних будівель у східних областях України. Про це РБК-Україна заявили народні депутати обох політсил у кулуарах Верховної Ради.

13:12. У захопленні українських військових частин у Криму та адміністративних будівель у східних областях країни беруть участь одні й ті ж люди. Про це в ході прес-конференції заявив глава кримського медіацентру Міністерства оборони України Владислав Селезньов, передає кореспондент РБК-Україна.

12:53. Партія регіонів заперечує причетність до підготовки протестів у південно-східних областях України. Про це на брифінгу заявив голова фракції ПР Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

12:18. Російська Федерація постійно нарощує військову присутність у Криму за допомогою важкої вантажної авіації. Про це в ході прес-конференції заявив глава кримського медіацентру Міністерства оборони України Владислав Селезньов, передає кореспондент РБК-Україна.

12:13. Служба безпеки України затримала громадянку Російської Федерації, яка виконувала завдання спецслужб для дестабілізації ситуації у південних областях України.

11:51. СБУ затримала жителя Херсонської області, який планував захоплення Каховської гідроелектростанції (ГЕС). Як наголошується, чоловік створив групу із числа проросійськи налаштованих жителів Херсонської області та за сприяння російської сторони, через сотника "самооборони Криму", готувався отримати автоматичну зброю.

11:45. Голова Донецької обласної ради Андрій Шишацький написав заяву про складання із себе повноважень. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції.

Ситуація на південному сході України: останні події

(Барикади в Донецьку. Фото: Twitter @VoiceOfDonetsk)

10:18. Правоохоронці затримали 66 осіб у ході штурму Харківської обласної державної адміністрації. Про це журналістам заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

10:04. Всі проросійські активісти, які захопили будівлю управління Служби безпеки України в Луганську, є жителями Луганської області. Про це РБК-Україна заявила прес-секретар Міністерства внутрішніх справ у Луганській області Тетяна Погукай.

Ситуація на південному сході України: останні події

(Барикада біля будівлі СБУ в Луганській обл. після нічних подій. Фото: Twitter @Alekzzzzz)

Ситуація на південному сході України: останні події

(Фото: Twitter @myrevolutionrus)

10:03. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прогнозує, що конфлікт із сепаратистами в Луганській, Донецькій і Харківській областях вирішиться в найближчі 48 годин. Про це він заявив журналістам перед засіданням Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

8:40. Українські військові з Керчі передислокувалися до Миколаєва. Про це у своєму Facebook повідомив глава кримського медіацентру Міністерства оборони України Владислав Селезньов.

4:00. За результатами переговорів із захопленої будівлі СБУ в Луганську загалом вийшло 56 осіб без зброї. За даними прес-центру спецслужби, станом на 1:00 середи кількість тих, хто вийшов з будівлі СБУ, становила 51 особу.

Зазначається, що тілесних ушкоджень ні в кого немає.

"Особи, які продовжують блокувати приміщення, надали також можливість його відвідати деяким народним депутатам України, які після цього безперешкодно залишили будівлю", - йдеться в повідомленні.

Переговорний процес, за інформацією СБУ, триває.

Як повідомлялося, 8 квітня СБУ заявила про мінування проросійськими активістами будівлі СБУ в Луганську і утримуванні в ній 60 заручників.

Ситуація на південному сході України: останні події

(Фото: "СXID.info")

Нагадаємо, також учора ввечері в Луганську біля захопленої будівлі СБУ пройшов мітинг за участю проросійських активістів.