ua en ru

Ситуація на кордоні України і Росії за останню добу істотно не змінилася, - МЗС

Ситуація на державному кордоні України за останню добу істотно не змінилася.

Ситуація на державному кордоні України за останню добу істотно не змінилася. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"ФСБ Росії застосовує заходи для подальшої дестабілізації ситуації в східно-південних регіонах. Триває концентрація і перегрупування збройних сил РФ в прикордонних з Україною районах. Силові структури РФ активізують розвідувальну діяльність на території прикордонних районах України", - заявив прес-секретар українського зовнішньополітичного відомства.

За словами Перебийніс, військовим контингентом Росії в Криму проводиться зміцнення позицій на адміністративному кордоні з Херсонською областю.

"Навпроти ділянки Луганського прикордонного загону відмічено часткове відведення військової техніки вглиб території Російської Федерації. Разом з тим, навпроти ділянки Харківського прикордонного загону відзначається концентрація десантно-штурмових підрозділів збройних сил Російської Федерації, авіації, забезпечення вогневої підтримки. Навпроти ділянки Сумського прикордонного загону зазначається рух колон військової техніки в напрямку кордону. Навпроти ділянки Чернігівського прикордонного загону прибули ешелони з танками і військовою технікою, забезпечення 6 окремої танкової бригади Російської Федерації", - сказав Перебийніс.