ua en ru

Ситуація в Києві. Що відбувається в місті зараз: онлайн

Ситуація в Києві. Що відбувається в місті зараз: онлайн Фото: в результаті обстрілу Києва снаряд влучив у житловий будинок (GettyImages)

ЗСУ, силовики, тероборона та місцеві жителі продовжують тримати оборону Києва. Противник продовжує намагатися прорватися до столиці, але зазнає поразки. На даний момент ситуація в контрольованій, російських військ у місті немає.

Детальніше про ситуацію в Києві на даний момент - в текстовому онлайні РБК-Україна.

1 березня

09:45 Ніч на 1 березня у столиці та на підступах до міста пройшла спокійно. Сталося кілька зіткнень бійців тероборони з диверсантами. Міські служби зараз обладнають захисні споруди на в'їздах до столиці. Нагадаємо, що у Києві з сьогоднішнього дня заборонено продавати алгоколь.

09:30 В Києві оголосили повітряну тривогу ВСІМ ТЕРМІНОВО В УКРИТТЯ!

02:41 Відбій повітряної тривоги у Києві.

02:31 У Києві оголосили повітряну тривогу. ВСІМ ТЕРМІНОВО В УКРИТТЯ!

28 лютого

19:42 Виїзд із Києва у бік Броварів обмежений, попередили в КМДА.

19:33 Відбій повітряної тривоги. КМДА просить жителів столиці уважно стежити за сповіщеннями та у разі оголошення тривоги, повернутися до укриття.

19:05 Відео ракетного удару по Києву

18:46 В Києві загроза ракетного удару, ВСІМ НЕГАЙНО В УКРИТТЯ!

17:17 Магазини та супермаркети столиці закриються сьогодні о 19:00. Їх робота відновиться завтра о 8-й годині ранку.

15:45 Робота наземного транспорту та метрополітену сьогодні припиниться о 19:00 - КМДА.

15:26 У Києві змінили час комендантської години – тепер на вулицю не можна буде виходити з 20:00 до 7:00. Нагадуємо, під час комендантської години пересуватися на транспорті можна лише зі спецперепусткою, пішки – лише з будинку до найближчого укриття під час повітряної тривоги.

14:28 Київ продовжує зміцнювати оборону – мер Віталій Кличко у сьогоднішньому зверненні. У місті продовжують знешкоджувати групи диверсантів, будують укріплення, ставлять обмежувальні блоки.

"Вночі знову були зіткнення та перестрілки. Наші бійці, у тому числі тероборони, знешкодили та взяли в полон кілька диверсійних груп. Нагадаю, саме для безпеки киян ми запровадили комендантську годину. У цей час не виходьте на вулиці. Вийти можна тільки, якщо по сигналу повітряної тривоги ви йдете у сховок", - сказав мер столиці.

Кличко також закликав мешканців міста залишатись вдома навіть не у комендантську годину.

12:41 У КМДА повідомили, як працює наземний транспорт у Києві

12:24 Графік руху поїздів метрополітену у Києві:

Червона лінія працює: від ст. Шулявська до ст. Університет.

Синя лінія: ст. Героїв Дніпра до ст. Теремки. Потяги не зупиняються на станціях Майдану Незалежності та Площа Льва Толстого.

Зелена лінія: від ст. Сирець до ст. Видубичі. Поїзди не зупиняються на станціях Палац спорту, Кловська, Золоті ворота.

Також працює ділянка Славутич – Червоний хутір.

Орієнтовний інтервал руху: 40 хвилин.

11:35 Як повідомили у Київській ОДА, в області зараз найнебезпечнішими напрямками є:

  • Житомирська траса,
  • Буча-Ірпінь-Гостомель,
  • територія біля Димера у районі Вишгороду.

Багато районах ситуація напружена. З Бородінської територіальної громади надходить інформація про колони ворожої важкої техніки.

08:35 У Києві звучить сирена повітряної тривоги

07:23 КМДА повідомляє про те, що з 08:00 ранку в Києві працюватимуть продуктові магазини та курсуватимуть потяги метро (але набагато рідше).

Також повідомляють, що у Києві продовжуються вуличні бої з ДРГ, тому громадян просять пересуватися обережно і не виходити на вулицю без нагальної потреби.

"Загалом ця ніч пройшла спокійно, було декілька сутичок і боїв із диверсійно-розвідувальними групами, але в цю ніч місто більше готувалося до оборони. Тому, коли після 08:00 ви вийдете в місто, побачите укріплення, протитанкові їжаки та інші фортифікаційні споруди, які з’явилися на вулицях Києва", - йдеться у повідомленні.

Комендантська година у Києві зберігається. Він закінчиться о 08:00 і розпочнеться знову увечері о 22:00.

06:33 Командувач Сухопутних військ та обороною столиці Олександр Сірський повідомив про те, що Київ перебуває під контролем українських військових та противнику не вдалося прорватися до міста.

Ситуація в Києві. Що відбувається в місті зараз: онлайн

05:55 Звучить сигнал повітряної тривоги

04:05 У Києві та Харкові чути вибухи

27 лютого

19:54 Український пілот, якого називають "Примарою Києва", збив уже 10 ворожих літаків

19:13 Знову сирени у Києві

18:25 У Києві звучить сирена повітряної тривоги.

18:14 КМДА попереджає про те, що зараз у місті невідомі агітують людей виходити з будинків та укриттів. Влада закликає ігнорувати ці заклики.

"Увага! Триває комендантська година. Жодних заходів щодо евакуації місто не проводить", - йдеться у повідомленні КМДА.

17:07 ДСНС оперативно інформуватиме абонентів Київстар про поточну ситуацію.

"СМС-повідомлення надходитимуть з адреси DSNS UKR. Довіряйте лише офіційним джерелам!", - йдеться у повідомленні.

15:57 Радник голови МВС Антон Геращенко попереджає про те, що у містах та селах біля Києва окупанти можуть ходити додому та збирати жінок та дітей на евакуацію. Насправді вони планують їх зробити "живим щитом", щоб прориватися до Києва.

14:55 До Києва їдуть війська територіальної оборони західних областей, аби допомогти боронити столицю.

"Хочемо віддати належне теробороні Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей, яка ініціативно висунулася на допомогу Києву", - сказав радник голови ВП Олексій Арестович.

14:05 У Києві створюють штаб гуманітарної допомоги для тих, хто її потребує.

"Зараз ми опрацьовуємо логістику. І найближчим часом буде оприлюднено контакти для збору допомоги та волонтерів. А також інформацію про те, куди звертатися тим, кому потрібна допомога", - сказав Кличко.

14:00 Кличко записав відеозвернення. Каже, що російських військ у Києві немає. Ситуація у місті контрольована. Внаслідок влучення снаряда на Троєщині жертв немає.

13:54 Солом'янська РДА просить допомогти зі зміцненням позицій на випадок нового штурму. Потрібні мішки з піском та інші засоби для барикад, а також ліки.

"За інформацією бійців тероборони Солом'янського району, вночі точилися жорсткі бої з ворожими ДРГ, які використовували гранатомети. Можливий новий штурм", - повідомляє КМДА.

11:51 Весь комунальний транспорт Києва перейшов на роботу для потреб ЗСУ

11:43 ДСНС повідомляє, що інформація про влучення в пункт поховання ядерних відходів не підтвердилася. Невідомий об'єкт потрапив поряд з філією "Об'єднання Радон" та не потрапив у важливі об'єкти. Радіаційне тло в нормі, поверхневого забруднення немає.

10:21 У КМДА повідомляють, що на вулиці Лаврухіна стався вибух у дворі 16-поверхівки. Зайнялися 7 приватних автомобілів, евакуювали людей з 1-го під'їзду. Попередньо без жертв. Вибуховою хвилею пошкоджено вікна, балкони з 1-15 поверх.

Раніше в мережі з'явилося відео

09:59 У КМДА повідомили, що у Києві і на лівому, і на правому березі радіаційне тло в нормі.

09:14 Як повідомляє головнокомандувач ЗСУ Залужний, Києвом з Білорусі випустили крилату ракету. Українські військові її збили.

Ситуація в Києві. Що відбувається в місті зараз: онлайн

08:30 У Києві звучать сирени повітряної тривоги.

08:25 Вночі Васильків під Києвом був обстріляний крилатими або балістичними ракетами. Був сильний вибух і заграву від нього бачили мешканці столиці.

Рятувальники написали, що "поблизу села Крячки Фастівського району внаслідок обстрілу виникло загоряння сховища з нафтопродуктами на базі "КЛО".

08:25 Вночі Васильків під Києвом був обстріляний крилатими або балістичними ракетами. Був сильний вибух і заграву від нього бачили мешканці столиці.

Рятувальники написали, що "поблизу села Крячки Фастівського району внаслідок обстрілу виникло загоряння сховища з нафтопродуктами на базі "КЛО".

00:16 ППО збила вже два російських транспортники ІЛ-76 під Києвом, повідомляє нардеп від СН Галина Третьякова.

22:55 У Києві звучать сирени повітряної тривоги.

На Позняках та Осокорках було чутно близько 10 вибухів. Також чути вибухи на Сірці та на Лук'янівці.

22:26 На Центральному вокзалі у Києві відключали світло. Наразі посадку на евакуаційні рейси відновили.

"Була стрілянина в районі депо, тому погасили світло на вокзалі і перейшли в укриття. Ворога відтіснили, вокзал огороджено, вийшли з укриття та розпочали посадку", - у коментарі РБК-Україна повідомив керівник з пасажирських комунікацій "Укрзалізниці" Олександр Шевченко.

21:59 Кличко повідомив про те, що з початку війни Росії проти України в Києві загинули або померли 6 мирних жителів, у тому числі 1 дитина; 14 військових та бійців терробони. Поранено 71 особу, з них 25 цивільних, в тому числі 3 дитини.

21:15 Радник президента Олексій Арестович повідомив про те, що війська РФ змушені взяти паузу через свої втрати і не підуть на Київ.

"У противника оперативна пауза, але вона взята не добровільно, а через великі втрати... Продовжується скупчення противника на захід від Києва, але ми завдаємо по ньому артилерійські удари. Ми збили їх темп, і вони зараз на Київ не йдуть", - зазначив Арестович. .

20:59 У Києві знову сирена повітряної тривоги. КМДА оголосило повітряну тривогу. У Голосієві теж сирени і був чутний швидкоплинний стрілецький бій. На Харківському було чутно вибух.

20:03 Траса Київ-Бориспіль

19:47 У Києві в районі Солом'янської площі, у Голосієво, на Подолі, на Антоновича та на Печерську звучать сирени повітряної тривоги. На Лісній чути вибухи.

17:08 Комендантська година в Києві почала діяти.

КМДА в коментарі РБК-Україна назвали єдину умову, за якої можна порушити комендантську годину - при сигналі повітряної тривоги можна виходити, щоб перейти до бомбосховища.

16:27 КМДА оновила інформацію щодо комендантської години у Києві. Він розпочнеться о 17:00 сьогодні та триватиме до 08:00 понеділка, 28 лютого.

15:43 ДСНС попереджає, що рятувальники не перевіряють укриття, підвали, паркінги. Люди, які представляють працівники ДСНС, можуть бути диверсантами.

13:25 Як повідомив Кличко, з метою безпеки та для більш ефективної оборони комендантська година у Києві діятиме з 17:00 до 08:00.

"Такий час комендантської години запроваджується до ранку 28 лютого.
Усі громадянські особи, що перебувають на вулиці в період комендантської години, будуть вважатися членами диверсійно-розвідувальних груп ворога."

13:18 Кияни зняли на телефон, як мітять газові труби на житлових будинках.

13:05 Кличко звернувся з проханням до бізнесу-допомагати киянам.

"Я звертаюся також до бізнесу. Місто сьогодні робить все, що може. Надайте допомогу киянам і ви. Харчовими продуктами, водою, предметами першої необхідності. Це потрібно сьогодні людям, що знаходяться в укритті в метро, лікарням, нашим захисникам з терроборони. Наш Київ і нашу країну намагаються знищити. Ми повинні вистояти!"- підкреслив міський голова.

12:45 "Ми вистояли і успішно відбиваємо атаки ворога. Бої тривають. У багатьох містах і районах нашої держави. Але ми знаємо, що ми захищаємо, - країну, землю, майбутнє дітей. Київ і ключові міста навколо столиці контролює саме наша армія", - сказав Зеленський у своєму відеозверненні.

12:40 На складських приміщеннях у Києві по вулиці Волинська після попадання снаряда сталася пожежа. Загинули 2 людини.

12:30 В результаті обстрілу аеропорту Жуляни снаряд влучив у житловий будинок.

"Сталося руйнування будинку з 17 по 21 поверх. Перевірено 21,22,23 і 24 постраждалих немає. Рятувальниками проводиться евакуація всього будинку, ускладнений вихід з квартир. Пожежники здійснювали гасіння окремих осередків загоряння", - йдеться в повідомленні ДСНС.

Жертв немає, 6 людей постраждали, 80 евакуйовані.

12:20 Киян просять не перетинати мости через Дніпро. За інформацією МВС, диверсанти противника постійно намагаються висадитися на Лівому березі. Всі мости столиці взяті під охорону. Вони будуть відкривати вогонь на ураження по цілях, які будуть намагатися перетнути мости з лівого на правий берег.

Ситуація в Києві. Що відбувається в місті зараз: онлайн

12:10 Також Кличко розповів, що в місті працює громадський транспорт. Його кількості достатньо для перевезення працівників критичної інфраструктури. Червона гілка метро не працює, проте станціями можна скористатися як укриттям від обстрілів.

"Військові, поліція, Нацгвардія, ТрО, добробати захищають наше місто. Ми облаштовуємо блокпости в столиці, тому пересування по місту буде обмежено і ускладнено", - розповів Кличко.

12:08 Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, російських військ у Києві немає. Але діють диверсанти.

"Ніч була складною, але російських військ у столиці немає. Ворог намагається прорватися в місто, зокрема, з боку Гостомеля, Житомира. Там агресори знешкоджені. Зараз у Києві діють, на жаль, диверсійні групи", - розповів Кличко.

12:00 "Головне, що хочу сказати, ситуація повністю під контролем по всій території України. Атаки Збройних сил Російської Федерації йдуть в усіх напрямках практичним по всіх великих містах України. Але, цього не було раніше, але є зараз - ніхто з керівництва областей, місцевих органів влади не покинули своїх місць. Вони працюють, незважаючи на роботу ДРГ і постійні зіткнення з військами агресора", - заявив він.