ua en ru

Ситуація в Авдіївці: Рада може скликати позачергове засідання з приводу обстрілів

Ситуація в Авдіївці: Рада може скликати позачергове засідання з приводу обстрілів Фото: Рада може зібратися на засідання через ситуацію в Авдіївці

Український парламент має дати адекватну відповідь на ситуацію в Авдіївці

Депутат Верховної Ради України Світлана Заліщук закликає голову парламенту Андрія Парубія та лідерів фракцій скликати позачергове засідання ВР щодо ситуації в Авдіївці. Про це вона написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Звертаюся до Андрія Парубія та лідерів фракцій розглянути можливість терміново зібрати парламент на позачергове засідання. Якщо не вдається зібрати кворум, провести раду коаліції в розширеному форматі для розгляду надзвичайної ситуації, яка склалася в Донецькій області. Авдіївка – це не просто чергова трагедія. Це випробовування міжнародної коаліції на здатність реагувати", - підкреслила парламентар.

Вона наголосила на необхідності адекватної відповіді української влади на ситуацію в Авдіївці.

"Потрібна адекватна відповідь української влади. МЗС включило на своєму рівні контакти у світі, парламент має мобілізуватися, у тому числі задіяти усі свої міжнародні механізми… Якщо парламент проживе цей тиждень на канікулах, то це діагноз не міжнародним силам", - підсумувала нардеп.

#Авдіївка. Звертаюся до Андрій Парубій та лідерів фракцій розглянути можливість терміново зібрати парламент на позачер...

Опубліковано Svitlana Zalishchuk 31 січня 2017 р.

Нагадаємо, у зв'язку з обстрілами Авдіївки президент України Петро Порошенко терміново збирає військовий кабінет Ради національної безпеки і оборони.