ua en ru

Ситуація в Авдіївці дає зрозуміти наслідки відмови від мінських угод, - посол ФРН

Ситуація в Авдіївці дає зрозуміти наслідки відмови від мінських угод, - посол ФРН Фото: Ернст Райхель прокоментував ситуацію в Авдіївці (РБК-Україна)

Ситуація в Авдіївці, на думку Ернста Райхеля, загрожує великою небезпекою

Німеччина уважно стежить за подіями на сході України і, зокрема, за ситуацією в Авдіївці. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина Ернст Райхель.

"Ми з великою тривогою стежимо за подіями, які розвиваються зараз на Донбасі і, зокрема, в Авдіївці. На жаль, ситуація там загострилася і зараз від наслідків воєнних дій все більше страждають мирні жителі. Порушено водопостачання, відключено електрику, є загиблі і поранені. Спостерігаючи за тим, що зараз відбувається в Авдіївці, дають нам підстави припускати, як зміниться ситуація у випадку, якщо мінські угоди будуть розірвані. Вам відомо, що обидві сторони не виконують їх зараз в повному обсязі - важке озброєння не відведено, а навпаки - сторони зближуються і в цьому є велика небезпека. Тому нинішня ситуація змушує нас ще раз підкреслити необхідність виконання Мінських угод", - заявив пан Райхель.

Інтерв'ю з послом Німеччини читайте на РБК-Україна в найближчі дні.

Нагадаємо, раніше про стурбованість сплеском насильства в районі Авдіївки заявили в Державному департаменті США. Крім того, за результатами закритого засідання, скликаного з-за ситуації в Авдіївці, Рада безпеки ООН прийняла заяву, що закликає до негайного припинення вогню на Донбасі.