ua en ru

Система ProZorro готова до перекладу держзакупівель в електронний формат

Система ProZorro готова до перекладу держзакупівель в електронний формат Фото: система ProZorro

Система доопрацьовується, і з 1 квітня вийде з новим функціоналом

Підготовка до переведення всіх державних закупівель електронний формат здійснюється згідно з графіком, встановленим Законом "Про публічних закупівель". Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Команда ProZorro вже тестує нові функції, які будуть доступні в електронній системі вже з березня. Крім того, запрацював оновлений сайт ProZorro, який значно полегшує пошук тендерів", - йдеться у повідомлення.

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов зазначив, що система працює рік, і за цей час продемонструвала вражаючі результати.

"ProZorro поки що працює на допорогових закупівлі (до 200 тис грн для товарів і послуг, і до 1,5 млн грн для робіт). Але вже в пілоті заведено понад 50 тис. тендерів на суму 12 млрд грн. При цьому економія бюджетних коштів перевищила 680 млн грн", - розповів він.

"З нового року права на систему були передані державному підприємству "«Зовнішторгвидав України", яке підпорядковане Міністерству економічного розвитку і торгівлі України. За останній рік держпідприємство було докорінно реформовано, після чого на базі "Зовнішторгвидав" був заснований офіс ProZorro", - зазначає прес-служба міністерства.

Директор департаменту регулювання зазначив Олександр Стародубцев наголосив, що технічна підготовка системи до повного переходу йде згідно графіку. Система доопрацьовується, і з 1 квітня вийде з новим функціоналом. Зараз проводиться навчання для окремих держзамовників - державних компаній, місцевих органів влади. Частина регіональних адміністрацій перейшла на ProZorro добровільно, однак далеко не всі держзамовники підтримують реформу.

Нагадаємо, раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов прогнозував, що на електронну систему закупівель ProZorro з 1 квітня перейде близько 50% учасників публічних закупівель України.