ua en ru

Система попередження надзвичайних ситуацій має спрацювати краще ніж минулої зими, - Вілкул

Система попередження надзвичайних ситуацій має спрацювати краще ніж минулої зими. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул на виїзній нараді щодо контрою та перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та організації роботи з питань техногенної і пожежної безпеки у м. Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми повинні зробити все необхідне для забезпечення безпеки людей. Перш за все, потрібно діяти на випередження. Зокрема, для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного походження необхідно впроваджувати сучасні технології та використовувати кращі напрацювання радянської системи цивільної оборони", - зазначив Вілкул.

За його словами, цього року відповідні служби мають спрацювати краще ніж минулої зими.

При цьому віце-прем'єр зазначив, що регламенти взаємодії між відповідними службами мають бути приведені у відповідність з новим Кодексом цивільного захисту.

"Регламенти взаємодії між органами місцевої влади, Гідрометцентром, комунальними службами, Державною службою з надзвичайних ситуацій, армією, правоохоронними органами та волонтерами, мають бути доопрацьовані у відповідності з новим Кодексом (цивільного захисту)", - заявив Вілкул.

Він також додав, що слід посилити контроль за наявністю на підприємствах регламентів дій при надзвичайних ситуаціях.

Нагадаємо з 1 липня 2013 р. вступив у силу новий Кодекс цивільного захисту.