ua en ru

Система електронного декларування запрацює з 1 вересня, - Порошенко

Система електронного декларування запрацює з 1 вересня, - Порошенко Фото: Петро Порошенко назвав дату запуску системи електронного декларування

Порошенко переконаний, що система боротьба з корупцією повинна бути незалежною від президента

Система електронного декларування запрацює в Україні з 1 вересня 2016 року і стане ефективним інструментом для боротьби з корупцією. Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю CNN.

"1 вересня ми запускаємо систему е-декларування. Залишилося тільки 5 днів і ви побачите, що проект почне свою роботу та електронне декларування є ефективним інструментом для боротьби з корупцією. І система е-декларування почне свою роботу на рівні з іншими елементами антикорупційної системи", - заявив Порошенко.


Порошенко також висловив переконання, що система боротьба з корупцією не повинна залежати ні від кого, включаючи президента.

Зазначимо, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) поки не може видати атестат відповідності комплексній системі захисту інформації (КСЗІ) реєстру електронних декларацій через відсутність підтвердження виправлення раніше виявлених недоліків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що премьер-міністр України Володимир Гройсман зажадав повноцінного запуску системи електронного декларування з 1 вересня 2016 року.