ua en ru

Сирійську Східну Гуту обстрілюють попри резолюцію РБ ООН

Сирійську Східну Гуту обстрілюють попри резолюцію РБ ООН Фото: авіаудар у Сирії (webscreenshot youtube/SMO Syria)

Уранці 25 лютого було здійснено два авіаудари в цьому регіоні

Сирійські урядові війська продовжують обстріли й бомбардування Східної Гути, попри резолюцію Ради Безпеки ООН щодо припинення вогню в Сирії. Про це заявили в Сирійському центрі з моніторингу за дотриманням прав людини, передає DW.

Зокрема зазначено, що вранці 25 лютого 2018 року було здійснено два авіаудари у цьому регіоні.

Своєю чергою в Тегерані заявили, що Збройні сили Ірану та Сирії продовжать вести бойові дії з бойовиками в передмістях Дамаска, на які не поширюється режим припинення вогню.

"Ми будемо дотримуватися режиму припинення вогню, Сирія також буде його дотримуватися. Частина передмість Дамаска, які утримуються терористами, не потрапляють під дію режиму припинення вогню і там будуть проводиться операції із зачистки", - заявив керівник іранського генштабу Мохаммад Бакері.

Наразі район Східної Гути перебуває під контролем опозиційних угруповань, серед яких переважає ісламістська група "Джебхат ан-Нусра". Відрізаними від світу залишаються близько 400 тисяч людей.

Як повідомляли раніше у Сирійському центрі з моніторингу за дотриманням прав людини, за тиждень бомбардувань Східної Гути загинули не менше 500 цивільних осіб, із яких понад 100 - діти. За даними правозахисників, ще понад 2200 мирних жителів за цей час були поранені.

Нагадаємо, напередодні члени Ради Безпеки ООН ухвалили резолюцію, в якій вони вимагають 30-денного перемир'я в Сирії. Це має уможливити доставку гуманітарної допомоги в ті регіони, які її потребують.