ua en ru

Сирійське питання: Асад застерігає США і Францію від масштабної війни на Близькому Сході

Президент Сирії Башар Асад у черговий раз відкинув звинувачення у застосуванні хімічної зброї 21 серпня під Дамаском, назвавши їх "нелогічними" . Про це сирійський лідер заявив в інтерв'ю французькому виданню Le Figaro.

Президент Сирії Башар Асад (на фото) у черговий раз відкинув звинувачення у застосуванні хімічної зброї 21 серпня під Дамаском, назвавши їх "нелогічними" . Про це сирійський лідер заявив в інтерв'ю французькому виданню Le Figaro.

" Давайте припустимо , що наша армія вирішила використовувати зброю масового ураження. Хіба допустила б вона , щоб це сталося на тій території , де знаходилися її солдати . Адже інспектори ООН , що побували в лікарнях , бачили , що від хімічної атаки постраждали у тому числі військовослужбовці урядових військ. Де логіка у всіх цих звинуваченнях ? " - Підкреслив Асад .
Президент Сирії також зазначив , що США і Франція , які звинувачують сирійський режим у застосуванні хімзброї , повинні представити реальні докази. Поки ж , за його словами , ні Барак Обама , ні Франсуа Олланд цього не зробили.
Говорячи про наслідки можливої ​​військової операції проти Сирії , Асад зазначив , що "ніхто не знає , що може статися " . І думати , за його словами , потрібно не тільки про відповідь Сирії , а й про те , що станеться після першого удару.
" Близький Схід - це порохова бочка . І сьогодні вона , як ніколи раніше , близька до того , щоб вибухнути. Ніхто не може точно знати , що може статися. Не виключено , що світ зануриться в хаос і пучину екстремізму , коли це порохова бочка вибухне . Ми ризикуємо отримати масштабну війну у всьому Близькосхідному регіоні " , - застеріг Асад .
На питання про ставлення Асада до Франції та її зовнішньополітичних дій сирійський Президент заявив , що , якщо Франція буде проводити ворожу Сирії політику , вона стане ворогом для Сирії . "Це призведе до негативних наслідків для Франції та її інтересів" , - зазначив Асад .
Раніше сьогодні французький уряд представило звіт розвідки , який нібито підтверджує відповідальність сил Башара Асада за хімічну АТКУ 21 серпня.
У девятістранічном документі в тому числі міститься знімок, зроблений з супутника , на якому показано , що джерелом атаки стали території , контрольовані урядом , а їх метою - території , зайняті повстанцями. Пізніше вони піддалися авіаударам з повітря , які були покликані знищити речові докази провини сирійського уряду.