ua en ru

В сирійських в'язницях за чотири роки загинуло 18 тис. осіб, - Amnesty International

В сирійських в'язницях за чотири роки загинуло 18 тис. осіб, - Amnesty International Фото: в середньому у в'язницях Сирії гинуло 10 чоловік в день

Використання таких методів в таких масштабах можна кваліфікувати як злочин проти людяності

В державних в'язницях Сирії у період з 2011 по 2015 рік померли близько 17723 людини. Про це йдеться у звіті правозахисної організації Amnesty International, передає ВВС.

Згідно з доповіддю, в середньому, число жертв становило 10 осіб на день.

За цим нерідко йдуть перевірки, в ході яких жінки, зокрема, піддаються сексуальному насильству.

"Вони ставилися до нас, як до тварин. Вони хотіли, щоб люди втратили людський вигляд... У них не виникло ніяких проблем, якщо б вони вбили нас прямо там", - наводить Amnesty слова укладеного Саміра.


За словами іншого ув'язненого, у в'язниці сирійської розвідки протягом одного дня семеро людей померли після поломки вентиляційної системи. При цьому тюремники, перевіряли, чи живий ув'язнений або мертвий, штовхаючи його ногами.

"Щоб здолати своїх опонентів, сирійська влада десятиліттями використовували тортури. Сьогодні тортури систематично і повсюдно застосовуються по відношенню до цивільних осіб, які підозрюються у опозиційної діяльності", - заявив директор представництва Amnesty на Близькому Сході і в Північній Африці Філіп Лютер.

Він стверджує, що використання таких методів в таких масштабах можна кваліфікувати як злочин проти людяності.

Також правозахисники закликали міжнародне співтовариство чинити тиск на Дамаск, щоб зупинити тортури, згвалтування і побиття.

Як пише видання, уряд Сирії неодноразово відкидав такі звинувачення.

Нагадаємо, в липні Amnesty International заявляли про тортури в Туреччині.