ua en ru

Сирійські повстанці обстріляли кортеж Асада

Кортеж сирійського Президента Башара Асада піддався атаці - по ньому випустили декілька ракет, передає Reuters з посиланням на джерела з повстанського середовища.

Кортеж сирійського Президента Башара Асада піддався атаці - по ньому випустили декілька ракет, передає Reuters з посиланням на джерела з повстанського середовища.

Обстріл відбувся в дамаскському районі Малкі, коли Президент прямував в одну з мечетей сирійської столиці для молитви у зв'язку з початком мусульманського свята Ураза-байрам, який знаменує закінчення посту в священний місяць Рамадан. Інформації про жертви і постраждалих поки немає.

Після повідомлення про обстріл сирійське державне телебачення провело трансляцію з мечеті. Судячи по ній, Асад в результаті інциденту не постраждав.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що 6 серпня на півночі Сирії, в районі, переважно населеному курдами, сирійські бунтівники вбили 450 мирних жителів, зокрема 120 дітей.

Збройне протистояння влади і опозиції продовжується в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки Президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в насильстві по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупуваннями ісламістів. За офіційними даними, жертвами громадянської війни в Сирії з березня 2011 р., стали близько 100 тис. осіб.

Згідно з попередніми даними ООН в ході озброєного конфлікту в Сирії кожного місяця гине близько 5 тис. осіб. Ще близько 6 тис. осіб щодня стають біженцями. Також в ООН зазначають, що п'ята частина населення Сирії страждає через брак продовольства.

На думку представників ООН, конфлікт у Сирії представляє загрозу для всього близькосхідного регіону.