ua en ru

Сирійські курди відкриють представництво у Москві

Сирійські курди відкриють представництво у Москві Фото: курди

Відкриття аналогічних бюро планується у Берліні, Парижі, Вашингтоні

Сирійські курди мають намір уже в середині лютого відкрити своє представництво у Москві. Про це заявила представниця сирійських курдів Аміна Уссі, повідомляє Німецька хвиля.

За її словами, надалі планується введення в дію аналогічних бюро у Берліні, Парижі, Вашингтоні та в деяких арабських країнах. Метою створення представництв є форсування міжнародного "визнання автономного курдського регіону". Раніше подібне відомство вже відкрили в Іраку.

Уссі представляє "комітет із міжнародних справ" провінції Аль-Хассака, що на півночі Сирії. У листопаді 2013 року курдські угрупування оголосили про формування автономного перехідного уряду, після того, як вони відвоювали низку територій у бойовиків "Ісламського держави". Під управлінням сирійських курдів, які прагнуть до федералізації, знаходяться три провінції на півночі країни: Аль-Хассака, Кобань і Афрін.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Ізраїлю Аейлет Шакед закликала міжнародне співтовариство визнати право курдів на державу, яка б межувала з Туреччиною та Іраком.