ua en ru

Сирійська опозиція: в результаті авіаударів загинули 36 мирних громадян

Сирійська опозиція: в результаті авіаударів загинули 36 мирних громадян Фото: авіаудари в Сирії

Глава сирійської опозиційної коаліції Халед Ходжа заявив, що при ударах російських літаків загинули 36 мирних громадян

Голова Національної коаліції сирійських революційних і опозиційних сил (НКОРС) Халед Ходжа повідомив, що в результаті атаки російських літаків в Сирії загинули 36 мирних громадян. Про це передає Reuters.

"Росія не збирається боротися з "Ісламським державою", а продовжити життя [президента Сирії Башара Асада]", - заявив Ходжа в кулуарах Генасамблеї ООН. Він додав, що при ударах опозиційні повстанці втрат не зазнали.

Повідомляється, припущення, що Москва завдала ударів по територіям, які не контролювалися терористами, висловлювали як джерела ЗМІ, так і офіційні особи. Про те, що атаки Росії поки не виглядають націленими на позиції "Ісламської держави", Reuters розповів високопоставлений американський джерело.

Потім подібну позицію на умовах анонімності висловив французький дипломат. "Вони [російські літаки] були націлені не на "Ісламська держава», а, можливо, на опозиційні сили. Це підтверджує, що Росія діє скоріше на підтримку режиму Башара [Асада], а не проти ІГА", - припустив він. Глава Міноборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що російські удари не вразили позиції терористів. "Російські сили вдарили по Сирії і, що дивно, не по «Ісламському державі", - сказав міністр.

Нагадаємо, Міноборони РФ оприлюднило відео авіаударів по позиціях ИГИЛ в Сирії.