ua en ru

Сирійська опозиція погрожує вийти з женевських переговорів

Сирійська опозиція погрожує вийти з женевських переговорів Фото: сирійські опозиціонери можуть вийти з переговорів у Женеві

Парламентери наполягають на припиненні атак з боку урядових військ

Представники сирійської опозиції вийдуть з переговорного процесу, якщо не буде прогресу в політичному перетворення в країні, зокрема відходу від влади президента Сирії Башара Асада. Про це вони заявили на переговорах у Женеві у неділю, 17 квітня, передає DW.

"Ми можемо призупинити (участь у переговорах - ред.), якщо все так і триватиме, і тоді не буде жодних перспектив для будь-якого політичного рішення", - заявив член Високого комітету з переговорів (ВКП), що представляє помірну сирійську опозицію.


Ще один парламентер від опозиції Асад Зубі повідомив, що не буде вести переговори "завжди", якщо атаки з боку урядових військ триватимуть.

Крім того, інший представник ВКП Мохамед Алушті у своєму повідомленні в Twitter закликав поновити напади на урядові війська Сирії, незважаючи на те, що на угруповання, яке він представляє, поширюються умови припинення вогню. Інші представники ВКП, однак, запевнили, що заява Алушті не є позицією усього комітету.

Нагадаємо, США закликають Росію допомогти зупинити наступ армії глави Сирії Башара Асада на Алеппо, оскільки він ставить під загрозу перемир'я, яке триває вже майже 7 тижнів.