ua en ru

Сирія не має наміру передавати повноваження опозиції на конференції в Женеві

Влада Сирії не має наміру передавати повноваження опозиційної коаліції в ході конференції в Женеві, передає інформаційне агентство SANA. Про це повідомив в телефонному інтерв'ю сирійському телебаченню міністр інформації Сирійської Арабської Республіки Омран аз-Зубі, зазначивши, що це рішення сильно розчарує саудівські дипломатичні кола.

"Ми не збираємося в Женеву, щоб передати владу, як того хоче Сауд аль-Фейсал", - заявив міністр, назвавши ім'я міністра закордонних справ Саудівської Аравії.

Згідно із заявою аз-Зубі, дипломатичні устремління Саудівської Аравії збігаються з ізраїльської політичної лінією в регіоні. Незалежно від того, чи відбудеться "Женева-2" в листопаді 2013 року, як було заплановано, саудівська дипломатія приречена на невдачу, підкреслив міністр.

За словами аз-Зубі, будь-які зміни в Сирії будуть проводитися виключно руками сирійців. Тільки народ має право змінити свою країну, сказав міністр. Він також додав, що сирійська держава не зводиться до органів влади, що вона - батьківщина цивілізації і оплот протистояння зовнішнім ворогам, і тому влада в країні не може бути передана тим, хто не приймає цивілізацію, людяність, свободу і демократію.

"Події в Женеві покликані стати частиною політичного процесу, а не процедурою передачі влади або формування перехідного уряду, - сказав аз-Зубі. - Тим, хто малює собі інші перспективи, краще взагалі не приїжджати на конференцію".

Міністр також закликав Саудівську Аравію припинити розв'язання тероризму проти Сирії, Іраку, Лівану, Алжиру, Тунісу та Лівії, заявивши, що Саудівська Аравія несе відповідальність за руйнування сирійської нації.