ua en ru

Сирія почала військову операцію на кордоні з Туреччиною

Армія Сирії почала чергову військову операцію в країні, щоб припинити виступи проти влади. За даними представників протестуючих, сьогодні підрозділи сирійський Збройних сил увійшли в село Бдама, яка знаходиться неподалік від кордону з Туреччиною. Є відомості, що військові зайняли село за підтримки не менше шести танків. Про це повідомляє РБК з посиланням на Associated Press.

Нагадаємо, раніше сірійські власті повідомляли, що екстремістські групи, які нападають на працівників правоохоронних органів та урядові установи, отримують зброю з території Туреччини.

Бдама розташована неподалік від міста Джіср еш-Шугуров, де нещодавно було вбито більше 100 сирійських військовослужбовців і співробітників поліції. Влада провела військову операцію в населеному пункті, щоб повернути його під свій контроль.

Напередодні армія Сирії також зайняла місто Маарат ан-Нуман, яке розташоване на ключовій автотрасі держави, яка зв'язує його столицю Дамаск з найбільшим містом Алеппо.

З середини березня 2011 р. в Сирії тривають масові заворушення, викликані аналогічними заворушеннями в інших країнах Близького Сходу та Північної Африки. Учасники заворушень вимагають відставки президента Башара аль-Асада та проведення політичних реформ.