ua en ru

Сирія: спостерігачі заявляють про десятки загиблих від авіаударів в Африні

Сирія: спостерігачі заявляють про десятки загиблих від авіаударів в Африні Фото: авіаудар у Сирії (webscreenshot youtube/SMO Syria)

Зокрема загинуло щонайменше 36 бійців проурядових загонів, які прибули на допомогу курдам

Унаслідок повітряних ударів турецьких сил на утримуваний курдами анклав Африн на півночі Сирії 3 березня 2018 року загинуло щонаменше 36 бійців проурядових загонів, які прибули в район на допомогу курдам. Про це повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, передає DW.

За даними моніторингової організації, ще десятки учасників цих угруповань опинилися в пастці під уламками розтрощених будівель. Загалом у центрі нарахували 58 загиблих бійців проурядових формувань в Африні з кінця лютого.

Водночас Анкара чи Дамаск ще не коментували цю інформацію. За даними спостерігачів, від початку операції Туреччини в регіоні загинуло також понад 140 цивільних. Анкара заперечує наявність жертв серед мирного населення.

Нагадаємо, турецькі сили наступають на курдів в Африні з 20 січня 2018 року. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив, що Анкара жадає очистити від "терористів" свій кордон із Сирією. Курди своєю чергою домовилися з урядом Башара Асада, що сирійські проурядові війська допоможуть відбити атаку турків. 20 лютого в регіон увійшли загони ополчення, яке підтримує Дамаск. Згодом у регіон прибув новий загін союзних до сирійського уряду сил.