ua en ru

Сирійські урядові сили увійшли в Афрін

Сирійські урядові сили увійшли в Афрін Фото: околиці сирійського міста Афрін (dailysabah.com)

Війська зайшли в Афрін не дивлячись на попередження Туреччини

Сирійські війська не дивлячись на попередження з боку Туреччини увійшли в Афрін. Про це у Twitter повідомляє Сирійське державне інформагентство (SANA).

Зокрема, сирійське державне інформагентство показало кадри з колоною проурядових сирійських груп, які у вівторок увійшли в підконтрольний курдам регіон Афрін.

На показаних по телебаченню кадрах видно, як одягнені в камуфляж бійці розмахували зброєю і сирійськими прапорами своїх транспортних засобів, коли перетинали контрольно-пропускний пункт, що мав знаки курдських сил безпеки.

Також повідомляється, що сили турецьких військ почали бомбити житлові райони, біля яких були присутні сирійські війська, які прибули для підтримки народу Афрін перед обличчям агресії.

Раніше, у вівторок, 20 лютого, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що турецька армія почне облогу сирійського міста Афрін в найближчі дні має намір витіснити звідти курдські "Загони народної самооборони" (YPG).

У свою чергу міністр закордонних справ Туреччини звернувся до сирійським владі і застеріг сирійські урядові сили від підтримки курдських загонів на півночі Сирії, заявивши, що це не завадить Анкарі продовжити операції в Африне.

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої в Туреччині "Робочої партії Курдистану".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, турецькі військові і винищувачі вільної сирійської армії (FSA) очистили від курдських бойовиків села Зайтунак, Сорані, Хейяни, Шарканли і Араб-Виран, що знаходяться у північних районах сирійської регіону Афрін. Крім того, трохи пізніше турецькі військові провели "зачистку" південно-західної частини села Марвана і Айкаджа. Загальне число терористів, "нейтралізованих" в ході операції "Оливкова гілка" в Африне в Сирії досягло 1715 осіб, заявляють турецькі військові.