ua en ru

У Сирії за добу зафіксували 15 порушень режиму припинення вогню

У Сирії за добу зафіксували 15 порушень режиму припинення вогню Фото: конфлікт у Сирії ("РІА Новини")

Про це повідомив російський центр з примиренню ворогуючих сторін на території Сирійської Арабської Республіки на базі Хмеймім

У Сирії за добу зафіксовано 15 випадків порушення режиму припинення бойових дій. Відповідні дані оприлюднив російський центр з примирення ворогуючих сторін на території Сирійської Арабської Республіки на базі Хмеймім, повідомили сьогодні у прес-службі Міністерства оборони Російської Федерації.

Як зазначається, порушення режиму припинення бойових дій сталися у провінціях Дамаск (шість разів), Алеппо, Ідліб, Хама і Хомс (по два рази), а також Латакії (один раз).

Бойовики, що зараховують себе до опозиційних формувань "Ліва Султан Мурад" і "Ахрар аш-Шам", двічі відкривали мінометний вогонь по курдських загонах народної самооборони у кварталі "Шейх Максуд" (місто Алеппо).

Водночас формування "Джейш аль-Іслам" двічі обстрілювали з мінометів позиції урядових військ у районі Мардж (Східна Гута, Дамаск).

Поселення Шейх-Гіляль (провінція Хама) з південної околиці населеного пункту Джуб-Саад зазнало обстрілу з РСЗВ.

За даними Міноборони РФ, після артилерійської підготовки зазнали нападу бойовиків невстановлених збройних формувань підрозділи урядових військ, розташовані на околиці населеного пункту Ель-Хадар (провінція Алеппо).

"Російські ВКС і ВПС Сирії по опозиційних збройних формуваннях, які заявили про припинення бойових дій і повідомили до російського або американського центрів примирення відомості про своє розташування, не завдавали удари", - йдеться в повідомленні.

#СИРИЯИнформационный бюллетень российского Центра по примирению враждующих сторон на территории Сирийской Арабской Респ...

Опубліковано Минобороны России 15 березень 2016 р.

Як заявив сьогодні міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, президент Росії Володимир Путін прийняв рішення про виведення військ із Сирії "не для того, щоб комусь сподобатися", а щоб досягти прогресу в мирному врегулюванні.