ua en ru

Лавров: ми пішли з Сирії не для того, щоб хтось нас похвалив

Лавров: ми пішли з Сирії не для того, щоб хтось нас похвалив Фото: Сергій Лавров

Лавров наголосив, що Путін вирішив виводити війська з Сирії в день початку мирних переговорів у Женеві

Президент Російської Федерації Володимир Путін прийняв рішення про виведення військ з Сирії "не для того, щоб комусь сподобатися", а щоб досягти прогресу у мирному врегулюванні. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров, повідомляє ТАСС.

"Наше рішення про часткове припинення операції ВКЗ у Сирії виходило з того, що завдання, поставлені президентом перед Збройними силами у відповідь на прохання її президента по зміцненню боєздатності сирійських збройних сил протистояти тероризму, були в цілому виконані...Саме ця задача була визначальною по тому рішенню, яке прийняв президент, а не для того, щоб комусь сподобатися, щоб хтось нас похвалив. Ми виходили з інтересів сирійського народу, з інтересів близькосхідного регіону, інтересів максимальної мобілізації міжнародної підтримки на боротьбу з тероризмом", - підкреслив Лавров.

Як повідомляється, Лавров наголосив, що Путін вирішив виводити військовий контингент з Сирії саме в той день, коли почалися мирні переговори в Женеві.

"Зрозуміло, що початок переговорів потребує більш інтенсивних дій від Росії, США і ООН. Саме ці три гравця є співголовами міжнародної групи підтримки Сирії, яку Рада Безпеки ООН визнана як багатостороннього формату сприяння пошуку мирного сирійського згоди", - сказав Лавров, додавши, що з початком переговорів потрібно "інтенсифікація дій".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін наказав почати виведення основних військ РФ з Сирії з 15 березня.