ua en ru

У Сирії загинув підполковник поліції РФ у відставці

У Сирії загинув підполковник поліції РФ у відставці Фото: Сирія (rfsmediaoffice.com)

За інформацією ЗМІ, підполковник загинув у результаті підриву машини

У Сирії загинув підполковник поліції у відставці Рафаель Хамідуллін. Про це повідомив друг загиблого Айдар Ібрагімов, який був присутнім на похоронах, передає РБК. Хамідулліну було 54 роки.

"Обставини загибелі відомі - підрив машини по дорозі до місця виконання робіт на нафтопроводі. Ймовірна дата того, що сталося, - 21 вересня", - на правах анонімності розповів один зі знайомих Хамідулліна.

За його словами, тіло впізнала дружина загиблого.

Ібрагімов, у свою чергу, зазначив, що Хамідуллін служив "все свідоме життя в поліції", в антитерористичних підрозділах, неодноразово був у відрядженнях у Чечні. У нього залишився п'ятирічний син.

Ібрагімов додав, що Хамідуллін поїхав до Сирії в останніх числах серпня, перед відправкою повідомивши, що буде виконувати роботи з обслуговування нафтопроводу.

"До Сирії він поїхав, вважаючи, що у нього, людини, що має досвід роботи в гарячих точках, шансів вижити буде більше, ніж у будь-якого іншого роботяги. Але повторю: їхав він туди не найманцем, а працівником на нафтопровід", - підкреслив Ібрагімов .

Нагадаємо, раніше видання "Комерсант" повідомило, що російська влада розглядає варіант з частковим скороченням техніки зі складу змішаної авіагрупи на базі Хмеймім в Сирії і відправки частини військового контингенту в місця постійної дислокації.