ua en ru

Росія може скоротити військове угруповання в Сирії, - джерела

Росія може скоротити військове угруповання в Сирії, - джерела Фото: Сирія (UNICEF)

У Міноборони РФ заперечують наявність планів щодо скорочення військових сил в Сирії

Російська влада розглядає варіант із частковим скороченням техніки зі складу змішаної авіагрупи на базі Хмеймім у Сирії і відправлення частини військового контингенту в місця постійної дислокації. Про це повідомили військово-дипломатичні джерела, повідомляє російське видання "Коммерсант".

Співрозмовники газети зазначили, що поки що жодних остаточних рішень не ухвалено.

Вони повідомили, що план передбачає часткове скорочення техніки зі складу змішаної авіагрупи на базі Хмеймім (провінція Латакія) і відправку частини військового контингенту (в тому числі інженерного і технічного персоналу) з республіки до місця постійної служби.

"У будь-якому разі останнє слово буде за верховним головнокомандувачем Володимиром Путіним", - додав один зі співрозмовників.

Співрозмовники видання не уточнили, яка саме техніка буде виведена в Росію.

Водночас у Міністерстві оборони Росії повідомили, що жодних планів щодо скорочення угруповання в Сирії немає, а прес-секретар президента Дмитро Пєсков підкреслив, що "такі рішення не анонсуються".

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Російська Федерація підриває міжнародні зусилля з розслідування хімічної атаки в сирійському Хан-Шейхуні.