ua en ru

У Сирії опозиція відмовилася від організованої Путіним зустрічі

У Сирії опозиція відмовилася від організованої Путіним зустрічі Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Путіна звинуватили у відсутності тиску на діючий уряд у Сирії

У Сирії опозиція відмовилася від організованої президентом Російської Федерації (РФ) Володимиром Путіним зустрічі "Конгрес сирійського національного діалогу". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Сирійська опозиція відмовилася від участі в Конгресі сирійського національного діалогу", який раніше запропонував провести Путін", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, представники майже 40 різних формувань опозиції підписали спільний документ.

Так, у документі вони назвали РФ "державою-агресором, яка вчинила військові злочини проти сирійців".

У заяві також йдеться, що Москва не надала ніякого тиску на діючу в Сирії уряд для досягнення політичного врегулювання конфлікту.

Зазначимо, восени РФ, Туреччина та Іран домовилися провести "Конгрес сирійського національного діалогу" в Сочі. Передбачалося, що захід пройде 29-30 січня і в ньому візьмуть участь представники різних груп опозиції.

Запрошення на захід розіслали 33 організаціям, проте остаточний список учасників не узгоджений. У Сирійському уряді тоді повідомили, що зустріч може стати основою діалогу між сирійцями.

У свою чергу, представники опозиції заявили, що не можна говорити про діалог, коли Дамаск "вбиває власний народ".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спецпредставник Організації об'єднаних націй Стеффан де Містура закликав президента РФ Володимира Путіна підштовхнути уряд Сирії до проведення нових виборів.