ua en ru

У Сирії обстріляли посольство РФ

У Сирії обстріляли посольство РФ Фото: міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров

Будівля посольства РФ піддалася мінометному обстрілу

В Дамаску (Сирія) 3 жовтня обстріляли будівлю посольства Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ РФ.

"3 жовтня російська дипмісія в Дамаску піддалася мінометному обстрілу. Одна з мін вибухнула на території посольства поблизу житлового комплексу. Лише по випадковості ніхто із співробітників нашого посольства не постраждав. Дипломатичному представництву заподіяний матеріальний збиток. Ще дві міни вибухнули поруч з посольством", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, за даними РФ, обстріл вівся з передмістя сирійської столиці Джобар, яке контролюється терористичними угрупованнями "Джабхат Фатх аш-Шам" (екс-"Нусра") і "Файлак ар-Рахман".

"Переконані, що відповіддю на провокаційні акції злочинців повинні стати скоординовані антитерористичні зусилля міжнародного співтовариства. З нашої сторони для усунення терористичної загрози, повернення миру і безпеки на сирійську землю будуть вживатися всі необхідні заходи", - йдеться в повідомленні російського відомства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ вперше розгорнула передову протиракетну систему в Сирії.