ua en ru

У Сирії коаліція США створює з курдів "сили безпеки кордону"

У Сирії коаліція США створює з курдів "сили безпеки кордону" Фото: Сирійські демократичні сили (facebook.com/Syrian.Democratic.Forces)

Нині проходить навчання перша партія з 230 рекрутів для "сил охорони кордону" Сирії

Очолювана США Коаліція по боротьбі з угрупованням "Ісламська держава" приступила до створення "сил безпеки кордону" в Сирії на територіях, підконтрольних "Демократичним силам Сирії" (СДС). Про це заявив прес-секретар коаліції полковник Томас Віл, передає Defense Post.

За його словами, нині проходить навчання перша партія з 230 рекрутів для "сил охорони кордону" Сирії. Зазначено, що коаліція "тісно працює" з СДС (основа - курдське ополчення - ред.) щодо формування й навчання нових загонів.

"Мета - довести чисельність "сил охорони кордону" до 30 тис. осіб", - пояснив Віл.

Він також додав, що ядром цих формувань стануть 15 тис. бійців СДС, "оскільки їхня місія боротьби з ІД закінчилася".

"Сили охорони кордону", за словами Віла, будуть базуватися в долині Євфрату - на західних кордонах території, зайнятої СДС (межує з областями, підконтрольними уряду в Дамаску), а також уздовж кордону Сирії з Туреччиною та Іраком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з Сирії надходять повідомлення про нову газову атаку в Східній Гуті, передмісті Дамаска. Зокрема активісти заявляли, що жителі того району відчули характерний для зарину запах невдовзі після ракетного удару, завданого урядовими військами по Східній Гуті.