ua en ru

Сирії загрожує епідемія поліомієліту, - ВООЗ

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), припущення про спалах поліомієліту в Сирії підтвердилися в ході лабораторного аналізу взятих проб.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), припущення про спалах поліомієліту в Сирії підтвердилися в ході лабораторного аналізу взятих проб, передає Reuters.

З 22 зафіксованих випадків 10 вже підтверджені, ще 12 очікують завершення лабораторних досліджень. Проби були взяті у районі міста Дейр ель-Зор на північному сході Сирії недалеко від іракського кордону.

У групі ризику знаходяться більше 100 тис. дітей в регіоні. Ліків від поліомієліту не існує, але хвороба може бути відвернена за допомогою вакцінації. Більшість хворих в Сирії дітей або не були вакциновані, або отримали лише одне щеплення з необхідних трьох.

"Відомо, що поліомієліт, як серйозне інфекційне захворювання, що може переміщатися разом з населенням, тому ризик поширення захворювання по регіону надзвичайно великий", - зазначив прес-секретар ВООЗ Олівер Розенбауэр. Варто відзначити, що зараз спостерігається величезний відтік населення з Сирії через триває два з половиною роки громадянської війни.

Поліомієліт є гострозаразною вірусною інфекцією, що вражає нервову систему. Захворювання може призвести до необоротного паралічу протягом декількох годин після появи перших симптомів. Поліомієліт вважається захворюванням, ендемічним для трьох країн - Нігерії, Афганістану і Пакистану, проте спалахи хвороби відбуваються і в інших регіонах.