ua en ru

У Сирії доповідь Amnesty International про масові страти назвали брехнею

У Сирії доповідь Amnesty International про масові страти назвали брехнею Фото: в Сирії прокоментували доповідь Amnesty International

У мін'юсті країни підкреслили, що вища міра покарання вводиться за допомогою судового процесу

Міністерство юстиції Сирії спростувало інформацію, зазначену в доповіді правозахисної організації Amnesty International про масові страти біля в'язниці в Дамаску, передає Associated Press.

Так, в міністерстві заявили, що заява про масове повішення 13 тис. чоловік - це "повна брехня" і частина наклепницької кампанії.

У відомстві підкреслили, що ті ЗМІ, які опублікували доповідь правозахисної організації, "вводять в оману і займаються підбурюванням". У міністерстві також зазначили, що метою подібних публікацій є "очорнення" репутації сирійського уряду на міжнародній арені, особливо після недавніх "військових перемог проти терористичних угруповань".

У мін'юсті також зазначили, що звинувачення в стратах безпідставні, тому що вища міра покарання вводиться за допомогою судового процесу, який проходить в кілька етапів.

Нагадаємо, раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International повідомила, що з 2011 по 2015 рік у в'язниці Саєдная в Сирії було повішено 13 тисяч в'язнів.