ua en ru

У Сирії бойовики ИГИЛ захопили місто в тилу урядових військ

У Сирії бойовики ИГИЛ захопили місто в тилу урядових військ Фото: ИГИЛ (YouTube screenshot)

Про захоплення міста підтверджують в Twitter місцеві журналісти

У західній частині Сирії терористичне угрупування "Ісламська держава" взяла під контроль місто Ель-Карьятайн. Про це повідомляє Сирійський центр моніторингу за правами людини, передає "Радіо свобода".

Повідомлення про захоплення міста підтверджують в Twitter місцеві журналісти.

Зазначимо, що місто знаходиться в глибокому тилу урядових військ, до південно-заходу від Пальміри.

Згідно з повідомленнями, в місті діяла так звана "спляча осередок" бойовиків. Захоплення міста співпав з великим наступом, що джихадисти зробили на півдні від міста Дейр-ез-Зор на позиції сирійських військ.

Нагадаємо, раніше сирійська армія і її союзники відбили атаку бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" на трасі, яка з'єднує міста Пальміра і Дейр-ез-Зор.

"Сирійська армія і її союзники повністю захопили шосе Дейр-ель-Зор-Пальміра після того, як відбили інтенсивну атаку. Тепер по трасі можна пересуватися як місто, так і з нього", - йдеться в повідомленні.

За даними джерел, терористи ИГИЛ 28 вересня завдали перший контрудар проти сирійських військових, які на початку вересня прорвали блокаду бойовиків міста Дейр-ель-Зор. За словами одного з командирів сирійської армії, що з'єднує Пальміри і Дейр-ель-Зор дорога буде використовуватися тільки в разі крайньої необхідності. Він розповів, що бойовики ИГИЛ захопили місто аль-Шоула, який знаходиться на трасі. Командир додав, що в бою було вбито 10 бойовиків "Хезболли". Однак ИГИЛ повідомило, що бойовики вбили 40 сирійських солдатів і захопили кілька позицій.