ua en ru

В Сирії авіація Асада завдала удару по базах повстанців, порушивши режим припинення вогню

В Сирії авіація Асада завдала удару по базах повстанців, порушивши режим припинення вогню Фото: авіаудар в Сирії

Про відновлення боїв повідомляють сирійські правозахисники і повстанці

Сьогодні, 6 травня, в Сирії авіація урядових сил завдала удару по базах повстанців у провінції Хама, порушивши режим припинення вогню. Про це повідомляє DW з посиланням на Сирійську наглядову раду з прав людини (SOHR).

Зазначають, що незважаючи на набуття чинності меморандуму про зони деескалації в Сирії, в одній із зон поновилися бої. Про бойові зіткнення повідомляють сирійські правозахисники і повстанці.

"В Сирії вже незабаром після набуття чинності меморандуму про зони деескалації спалахнули нові бої між сирійською армією та повстанцями. Сирійська авіація завдала ударів по контрольованому повстанцями місту аз-Залакіят і базам повстанців у сусідній провінції Хама

Також про спалах бойових дій незабаром після опівночі в суботу повідомив представник повстанських формувань. Сирійська армія поки не прокоментувала повідомлення про порушення режиму припинення вогню.

Нагадаємо, в Сирії набув чинності режим припинення вогню. За ініціативою Росії, Туреччини й Ірану в Сирії створено 4 зони деескалації.