ua en ru

У Сирії набув чинності режим припинення вогню

У Сирії набув чинності режим припинення вогню Фото: у Сирії почав діяти режим припинення вогню

За ініціативою Росії, Туреччини та Ірану в Сирії створено 4 зони деескалації

В Сирії 6 травня, опівночі за місцевим часом в 4 зонах деескалації набрав чинності режим припинення вогню. Про це повідомляє DW.

Спеціальні зони створені на підставі меморандуму, підписаного в Астані. Гарантами угоди виступають Росія, Туреччина ті Іран.

За даними Сирійської наглядової ради з прав людини (SOHR), у зазначених зонах, після кількамісячних боїв, у ніч на суботу було спокійно. У місті Теір Малла на північ від Хомса прогримів вибух через півгодини після набуття чинності меморандумом. За повідомленням правозахисників, з позицій сирійської армії була випущена ракета по району, підконтрольному опозиції.

"Всього створено чотири зони деескалації. Найбільша з них розташована на півночі Сирії, вона включає в себе провінцію Ідліб, частину Латакії, Алеппо і Хами... Зони деескалації утворені також у провінції Хомс, в Східній Гуті і на півдні Сирії біля кордону з Йорданією", - зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, в Пентагоні заявили, що угода щодо Сирії не вплине на повітряну кампанію США. США продовжать боротьбу з ІДІЛ в Сирії.