ua en ru

У Сирії антитерористична коаліція збила літак армії Асада

У Сирії антитерористична коаліція збила літак армії Асада Фото: Башар Асад (flickr.com/Hagmann Report)

Влада Сирії назвала подію "агресивною акцією" і звинуватили США в координації з ІДІЛ

У Сирії авіація очолюваної США міжнародної антитерористичної коаліції збила винищувач урядової армії Башара Асада. Про це йдеться в повідомленні штабу коаліції, повідомляє Conflict Intelligence Team.

"О 18:43 Су-22 сирійського режиму скинув бомби поруч з бійцями Демократичних сил Сирії на півдні від Табки і негайно був збитий американським винищувачем F/A-18E Super Hornet згідно з правилами застосування сил і засобів та колективної самооборони партнерів Коаліції", - йдеться у повідомленні штабу.

Як повідомило сирійське державне інформагентство Sana, влада Сирії стверджує, що її винищувач у цей час брав участь в операції проти терористичного угрупування "Ісламська держава" і називає те, що трапилося, "відвертою агресивної акцією", звинувачуючи США в координації з терористами ІДІЛ.

Водночас у коаліції наголосили, що "не прагнуть вести бойові дії з російськими, сирійськими або проасадівськими силами, однак готові захищати сили Коаліції або її партнерів від будь-якої загрози", та закликали всі сторони зосередити сили на боротьбі проти ІДІЛ.

Нагадаємо, німецькі літаки 2 місяці не братимуть участі в коаліції проти ІДІЛ, оскільки переміщення контингенту Бундесверу, який бере участь у очолюваній США коаліції з боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава", з турецької авіабази Інджирлік у Йорданію триватиме до кінця вересня 2017 року.