ua en ru

У Сирії 8 липня збили вертоліт Мі-35М російських ВКС

У Сирії 8 липня збили вертоліт Мі-35М російських ВКС Фото: у Сирії збили не той вертоліт, про який було заявлено раніше

Раніше Міноборони РФ повідомило про загибель сирійського Мі-25 з російським екіпажем

Під час боїв на сході від Пальміри (Сирія) 8 липня був збитий новий вертоліт Мі-35М Військово-космічних сил Росії, а не сирійський Мі-25, як повідомлялося раніше. Про це повідомили джерела в органах військового управління, передає "Комерсант".

За інформацією газети, льотчики Ряфагать Хабібулін та Євген Долгін загинули в результаті влучання ракети у вертоліт Мі-35М, на якому вони здійснювали обліт місцевості у східній частині сирійській провінції Хомс.


Як повідомив співрозмовник газети, група щонайменше з двох Мі-35М перебувала в повітрі, коли екіпаж на чолі з учасником двох чеченських кампаній та операції в Грузії в 2008 році Хабібуліним виявив великий загін бойовиків, що атакував позиції сирійської армії.

В результаті Мі-35М розстріляв по бойовиках весь боєкомплект, однак після влучання ракети машина втратила керування і впала на землю.

За офіційною версією Міністерства оборони Росії, яка була оголошена у суботу, 9 липня, Хабібулін та Долгін здійснювали політ на сирійському Мі-25 і отримали запит від сирійського командування на вогневе ураження наступаючих на схід від Пальміри бойовиків.

Підбита машина впала на підконтрольній урядовій армії території, де солдати знайшли тіла пілотів і переправили їх на авіабазу Хмеймім.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський екіпаж бойового вертольота Мі-25 загинув Сирії в провінції Хомс після того, як його підбили терористи ІДІЛ.