ua en ru

Синоптики попереджають про значну лавинну небезпеку у Карпатах

Синоптики попереджають про значну лавинну небезпеку у Карпатах Фото: лавина в Карпатах (dsns.gov.ua)

У Карпатах існує загроза зсувів

Синоптики попереджають про значну лавинну небезпеку у Карпатах 12-13 грудня 2017 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як зазначається, 12-13 грудня, у зв’язку з відлигою та опадами у вигляді мокрого снігу і дощу, у Карпатах зберігається значна лавинна небезпека (3 рівень). Крім того, існує загроза зсувів снігу на дороги.

"За даними Укргідрометцентру, 12 грудня у горах Закарпатської і Львівської областей зберігається значна лавинна небезпека (3 рівень), у горах Івано-Франківській області очiкується помiрна лавинна небезпека (2 рiвень)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджала про погіршення погодних умов практично на всій території України 12 грудня. Так сьогодні очікується вітряна погода. Так, у Закарпатській, Івано-Франківській та Львівській областях пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, а місцями 25-30 м/с. У Чернівецькій, Тернопільській, Хмельницькій, Волинській та Рівненській областях швидкість вітру досягне 15-20 м/с.